Eğitim
Giriş Tarihi : 23-11-2016 00:22   Güncelleme : 23-11-2016 00:22

TEOG SINAVI BUGÜN VE YARIN YAPILIYOR

8.sınıflar gelecek yıllardaki kaderini büyük ölçüde belirleyecekleri TEOG sınavının ilki bugün ve yarın yapılıyor.

TEOG SINAVI BUGÜN VE YARIN YAPILIYOR

8.sınıflar  gelecek yıllardaki kaderini büyük ölçüde belirleyecekleri TEOG sınavının ilki bugün ve yarın yapılıyor.

İlçemizdeki 28 ortaokulda yapılacak olan sınavda öğrenciler bugün Matematik, Türkçe ve din kültürü derslerinden sınava girecekler. 24 Kasın Perşebbe günü yapılacak sınav Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve de yabancı dil derslerinden olacak ve ilk günkü sınav gibi saat 09.00 da başlayacak.

Sınavda her ders için20 soru sorulacak ve verilen süre ise 40 dakika olacak.

Tüm 8. Sınıfların mecburi olarak katılacağı sınavda yaklaşık 400 öğretmen görevlendirildi.

Sınava girecek öğrenciler haklarını kaybetmemek için girecek oldukları sınav salonlarına giriş yapabilmeleri için bir saat öncesinden okul binalarında hazır durumda beklemeleri gerekir. Öğrenciler sınav giriş belgeleri ve kimlikleri ile beraber sınava gireceklerdir. Sınavın ilk günü öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavlarına gireceklerdir. Her sınav arasında belirlenen bir zaman aralığı olacak.

Sınava giremeyenler için Mazeret sınav tarihi ise 10 Aralık 11 Aralık 2016. İkinci sınav tarihi: 26 Nisan  27 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır.2. sınav için Mazeret sınav tarihi 20 Mayıs 21 Mayıs 2016 tarihlerinde olacaktır.

Öğrencilerimize kendilerine verilen zamanı çok iyi değerlendirmelerini, süreyi sakin bir şekilde sonuna kadar değerlendirmelerini öğretmenlerinin sınav öncesi kendilerine verdikleri taktiklere uymalarını önerir başarılar diliyoruz. BİZİM AKYAZI

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ