Saglık
Giriş Tarihi : 14-11-2016 14:24   Güncelleme : 14-11-2016 14:24

DOKTOR GÜLŞAH YILMAZ “VEREM ERKEN TEŞHİSLE SORUN DEĞİL”

Eskilerin ince hastalık dediği ve geldiğinde ölümle sonuçlanan verem hastalığı

DOKTOR GÜLŞAH YILMAZ “VEREM ERKEN TEŞHİSLE SORUN DEĞİL”

Eskilerin ince hastalık dediği ve geldiğinde ölümle sonuçlanan verem hastalığı (tüberküloz) gelişmiş ülkelerde artık hiç görülmezken, ülkemizde veremli hasta sayısı gün geçtikçe artıyor.

Aşısı bulunduktan sonra erken teşhisle tedavi edilebilen bu hastalık ne yazıkki bugün başta iyi beslenememekle birlikte bir çok nedenden dolayı hızla yayılıyor.

Bu amansız hastalığın tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizen Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü Akyazı halkını bu konuda uyararak Sağlık Bakanlığına ait verem tarama aracı ile çarşı içinde vatandaşlarımıza röntgen taraması yaptı. Yoğun ilgi gösterilen röntgen taraması sırasında  vatandaşlar hem ciğerlerinde bir sorun olup olmadığını öğrendiler ve hem de erken teşhisin önemi hakkında bilgilendiler.

Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz verem tarama çağrımıza ilgi gösteren sağ duyulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Taramanın sonuçları ile ilgili olarak röntgeni çekilen vatandaşlarımıza telefonla bilgi verilecektir şeklinde açıklamada bulundu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ