Eğitim
Giriş Tarihi : 11-11-2016 23:03   Güncelleme : 11-11-2016 23:03

TRAFİK PARK’TA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Akyazı Belediyesi geçtiğimiz sene açılışını yaptığı uygulamalı trafik ve eğitim parkı

TRAFİK PARK’TA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Akyazı Belediyesi geçtiğimiz sene açılışını yaptığı uygulamalı trafik ve eğitim parkı, her gün eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Trafikte bilinçli nesiller yetiştirmek ve eğitmek adına bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Akyazı Belediyesi; Trafik Park ile çocukların Trafik eğitimini temelden alacağı; trafik, sağlık ve ilk yardım derslerini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Çocuklara verilen eğitim sonrasında, Akyazı Belediyesi Uygulamalı Trafik ve Eğitim Parkı öğrenim sertifikası veriliyor.

Akyazı Trafik Park’ta çocuklar için kullanılan araçlar; gerçeği aratmayan tüneller, trafik levhaları, yol ve kavşakları, tren ve tren yolları, endüstriyel zemin düzeltmeleri, çevresine yapılan peyzaj işlemleri ve parkın etrafının kapatılmasıyla modern bir görüntüye sahip.

Hazırlanan program dâhilinde okullara sıra verilerek Akyazı Belediyesi servis aracı ile öğrenciler görevli öğretmen ve çalışanlar eşliğinde okulundan alınıp tekrar okuluna bırakılıyor.

Akyazı Trafik Parkta öğrencilere öncelikle trafik eğitim animasyon filmi izleyip, sonrasında uygulamalı trafik eğitimi veriliyor. Trafik parkta eğitim saatleri dışında ve hafta sonralarında çocuklara serbest eğlenme imkânı sunuyor.

Akyazı Belediyesi Uygulamalı Trafik ve Eğitim parkında Trafik kurallarının yanı sıra çocukların eğitim alabilecekleri 2 adet prefabrik yapıdan biri sınıf olarak diğeri de sağlık eğitimin verileceği Hastane olarak kullanılıyor. Sınıflarda uygulamalı ders alan öğrenciler burada Trafik kurallarını ve ilk yardım gibi temel konuları detaylı olarak öğreniyorlar.

İnönü Mahallesi Kuzuluk durağı arkasında yer alan Trafik Park, anaokulu öğrencileri seviyesinden başlayarak ilçedeki tüm öğrencilere trafik eğitimini detaylı bir şekilde verilmesini sağlıyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ