Eğitim
Giriş Tarihi : 31-10-2016 22:16   Güncelleme : 31-10-2016 22:16

HALK EĞİTİMDE GRAFİKLERLİK ve WEB TASARIM KURSU AÇILIYOR

Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğünde çağın en çok tercih edilen kazancı ve geliri yüksek Grafikerlik

HALK EĞİTİMDE  GRAFİKLERLİK ve WEB TASARIM KURSU AÇILIYOR

Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğünde çağın en çok tercih edilen kazancı ve geliri yüksek Grafikerlik mesleğinin olmazsa olmaz programı Corel Draw X5 ve  en temelden yani sıfırdan başlayacak olan Web tasarım kursu için kayıtlar başladı sınırlı sayıdaki kurs kontenjanı için acele edin.

Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çağın en gözde iki mesleği olan Grafikerlik ve web tasarım kursu için kayıt alımları başladı. Sınırlı sayıda olacak kurs kontenjanına başvurular için acele etmeniz gerekmekte. Grafiklerlik dalında kendinizi 3 ay gibi kısa bir sürede eğitmek ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak, çağımızın en önemli iş sektörlerinden olan Grafikerlik sektörüne adım atmak, iyi bir maaş ve geleceğe sahip olmak istiyorsanız Ücretsiz olarak verilen Corel Draw X5 kursu tam size göre..

 Ayrıca hiçbir yazılım dili bilmeseniz bile her şeyin en temelden başlayacak olan html Web tasarım kursu sonrasında da kendinize ait bir web sitesini kolaylıkla yapabilir hatta bu mesleği başka yazılım dilleri ile de ilerleterek profesyonel bir yazılımcı olabilirsiniz. Grafikerlik kursları da aynı HTML dilinde olduğu gibi en temelden başlayacak olduğundan daha önce her hangi bir alt yapınız ya da bir tecrübeniz olması gerekmiyor. Kısacası bu kurslar Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çağın en gözde iki mesleğini herkesin imkânına sunabilmek için düşünülmüş bir fırsat olarak yararlanmak isteyen herkese sunuluyor tabii ki kurslara bir an önce başvurmanız gerekmekte.

 Neden Html öğrenmeliyim?

Web tasarımı ve yazılım sektöründe dil öğrenme sırasında ilk başlangıç olarak öğrenmeniz gereken HTML dilidir. Bu dil öğrenildikten sonra ancak diğer diller öğrenilmeye başlanır. Web tasarımla ilgili kendinizi daha da geliştirmek istediğinizde ve yeni diller öğrendiğinizde dahi o kodların arasında mutlaka html kodları olmak zorundadır. Kısaca özetlemek gerekirse bir binanın tuğlası yâda betonu ne anlama geliyorsa bir web sitesi içinde HTML dili onu ifade etmektedir.

 HTML dili öğrendikten sonraki avantajları nelerdir?

Gelişen teknolojinin en çok kazandıran mesleklerinden biri Yazılım sektörüdür. Birçok yazılım firması bünyesinde yetişmiş yâda yetiştirilmek üzere eleman ihtiyacı duymaktalar. Bu ihtiyaçları karşılayabilmek yani en azından başvuru aşamasına gelebilmek için HTML dilini öğrenmeniz gerekiyor. Daha sonra öğreneceğiniz yeni yazılım dilleri ile kendinizi geliştirerek aylık ücretinizi 5000- 6000 civarına çıkarmanız mümkündür.

 HTML Kursu için Kurs bilgileri

Temel HTML Web tasarım kursu eğitimi dersleri Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar laboratuvarında Cumartesi ve Pazar işlenecek olup yaklaşık olarak 4 buçuk ay sürecek. Kurs sonunda yapılan sertifika sınavında başarı gösteren kursiyerler Milli eğitim onaylı sertifika alma hakkı kazanacaklar. Programın eğitimini tamamlayan kursiyerler her çeşit Web sitesi tasarımı, Web sitesi stil şablonu ve benzeri siteler gibi birçok tasarımı başarı ile yapabilecek ve bu işten para kazanabilecek kabiliyette olacaklar.

 Corel Draw Kurslarını bitirenler ne gibi imkânlara sahip olurlar?

Corel Draw Grafikerlik kursu mezunları kursiyerleri çağın en çok tutulan mesleklerinden birini öğrenmiş ve önemli bir mesleğin altın bileziğini koluna takmış olurlar. Bu meslek dalının en önemli programlarından biri olan Corel Draw X5 eğitimini tamamlayanlar başlangıç aşamalarında asgari ücretinde üzerinde bir maaş ile başlayıp her yıl iyi derecede artan maaş imkânları ile hemen iş bulabilirler. Meslekte kendini geliştirmeye devam ederlerse kısa süre içerisinde maaşları beklentilerinin de üzerinde artış gösterebilir.

 Corel Draw Programı Eğitimi (Grafikerlerik) Kurs Bilgileri

Corel Draw Programı eğitim kursu dersleri Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar laboratuvarında Cumartesi ve Pazar işlenecek olup yaklaşık olarak 3 ay sürecek. Kurs sonunda yapılan sertifika sınavında başarı gösteren kursiyerler Milli eğitim onaylı sertifika alma hakkı kazanacaklar. Programın eğitimini tamamlayan kursiyerler her çeşit Dergi Tasarımı, Afiş, Broşür, El İlanı tasarımı, Kartvizit, Logo tasarımı, Reklam Panosu ve Afişi tasarımı, Model tasarımları gibi birçok tasarımı başarı ile yapabilecek ve bu işten para kazanabilecek kabiliyette olacaklar.

 Kurslar Ücretlimi ?,  Kurslara Kimler Katılabilir?,  Mezuniyet şartı var mıdır ?

Kurslarımız için kayıtlar ücretsizdir. İsteyen herkes katılabilir, Kurslara katılım için herhangi bir mezuniyet şartı aranmamaktadır.

 Kurslara Nasıl Başvurabilirim?

Kurs Müracaatı için sadece Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek şahsen müracaat ederek başvurmanız gerekiyor.  Sınıflarımız 20 kişilik olduğundan asıl 20 kişi ve yedek başvuruların kabulü haricinde sonraki haftalarda gelen başvurular kabul edilmeyecektir. Kurs müracaatlarında karışıklık olmaması için Temel HTML kursuna müracaat esnasında Akyazı Halk Eğitim Merkezine gidilerek “ Temel HTML kursuna kayıt olmak istiyorum” denilmelidir. Corel Draw kursu için ise “Bilgisayar destekli Reklam tasarımı Corel Draw Kursuna kayıt olmak istiyorum” denilmelidir. Müracaat esnasında verdiğiniz telefon numarası sizi kurs toplantısı ön görüşme için önemli olduğundan lütfen size ulaşılabilecek bir telefon numarası vermeye dikkat edin. Kursların başlangıcından önce yapılacak ön görüşme toplantısına katılmayan kursiyerlerin kayıtları sistemden silinecek olduğundan ön görüşme toplantısına da mutlaka katılmanız gerekiyor.

 Kurslar nerede ve ne zaman verilecek.

Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar laboratuvarında Cumartesi ve Pazar günleri olacak kurslar saat 10.00 ile 14.00 arası ve 14.30 ile 18.30 arası yapılacak. Web tasarım ve Corel Draw X5 kursu için planlanan saatlerde ilk grup ve ikinci grup planlaması önümüzdeki hafta tamamlanmış olacak.  Grafikerlik kursu toplamda 128 saat Web tasarım kursu ise toplamda 192 saat sürecek. Corel Draw X5 kursu Grafikerlik mesleğine iyi bir  başlangıç yapmak yâda iyi bir web tasarımcı olarak kendini geliştirmek isteyenler için önemli bir fırsatı olacak. Kurs sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olan kursiyerler Milli Eğitim onaylı sertifikalı alacaklar.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ