Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-10-2016 23:00   Güncelleme : 15-10-2016 23:00

TAŞBURUN KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Taşburun Mahallesine

TAŞBURUN KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Taşburun Mahallesine yaptırılmakta olan köprüde artık sona geliniyor.

Yapılan ihaleyi kazanan Mithat Tanrıkulu ve Mustafa Güney ortaklığından oluşan firmanın 5 Temmuz 2016 günü başladığı yapım çalışması bugün kiriş konulma noktasına geldi.  Ankara’da yaptırılan 27 metre uzunluğunda ve 28 bin 900 Kg. ağırlığındaki 52 adet kirişlerin ilkleri gelmeye ve gelen kirişler de yerlerine monte edilmeye başlandı.

4 milyon TL. ile ihaleyi kazanan Firmanın ortaklarından olan Mithat Tanrıkulu yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Bir taraftan 120 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki köprü yapım çalışmamız sürürken diğer taraftan da Taşburun Mahallesinin yüksek yerlerinden akmakta olan derelerin bir araya toplanarak Mudurnu deresine ulaştığı bölümde de 80 metre uzunluğunda bir menfez inşasını sürdürüyoruz. Allah bir zeval vermezse her iki inşaatımızı bir ay içinde tamamlayıp açılışa hazır hale getireceğiz”

Taşburun Mahalle Muhtarı Fethi Kılıçoğlu ile ihaleyi kazanan firmaya temin ettiği malzemelerle önemli katkılar sağlayan Mahalle sakinlerinden Yaşar Hoşoğlu’da ortak bir açıklama yaparak şunları söylediler “ İhaleyi kazanan firma bu işin ustası haline gelmiş. Bugüne kadar Ülke genelinde irili ufaklı 750 adet köprüyü inşa edip şartnamede belirlenen tarihten önce yetkililere teslim etme başarısı göstermişlerdir. Temmuz ayının hemen başında çalışmayı başlatan firma yine şartnamede belirtilen tarihten önce köprüyü ve menfezi bitireceklerini görmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. İnşaatı sürdürmekte olan firmanın sahiplerine ve tüm çalışanlarına Taşburun Mahalle sakinleri adına teşekkür ediyoruz”

Mahalle Muhtarı Kılıçoğlu ve Mahalle sakini Hoşoğlu’nun ikinci en fazla teşekkür ettikleri isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu oldu. Toçoğlu eğer bir konu üzerinde söz vermişse kesinlikle o sözünü tutar. Köprümüz için bize söz verip tuttuğu gibi diyen Kılıçoğlu ve Hoşoğlu, Zeki başkana sonsuz teşekkür ediyoruz. Gerçekten sözünün eri olduğunu bize de ispatladı. Allah tuttuğunu altın etsin diyerek Zeki başkan hakkındaki duygularını da böyle dile getirdiler.

Kirişlerin atılmaya başladığı konusunda bilgi sahibi olan Akyazı Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Çakmakta Taşburun Mahallesine gelerek sürmekte olan çalışmaları yerinde inceledi ve Firma yetkilileri ile Mahalle Muhtarı Fethi Kılıçoğlu’ndan bilgi aldı.

Çakmak bu inceleme sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Büyükşehir Belediyemiz ve onun değerli Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Akyazı’ya vermekte olduğu hizmetleri asla inkar edemeyiz. Taşburun köprüsü ile birlikte Büyükşehir belediyemizin İlçemize kazandırdığı köprü sayısı 5 olmuştur. Bir Akyazılı olarak kendisine teşekkür ediyoruz”

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ