Eğitim
Giriş Tarihi : 12-10-2016 23:19   Güncelleme : 12-10-2016 23:19

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA “ İŞTE FAKÜLTE İÇİN BİNA”

Yıllardan beri Akyazı’ya Fakülte açılması için uğraş verenlerin başında gelen Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA “ İŞTE FAKÜLTE İÇİN BİNA”

Yıllardan beri Akyazı’ya Fakülte açılması için uğraş verenlerin başında gelen Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, geçmiş yıllar içinde Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne yaptıkları Akyazı’ya fakülte kurun şeklindeki talebimiz doğrultusunda yaptığımız tüm görüşmelerimizin sonunda zamanın görev yapan Rektörlerin“ Fiziki şartları oluşturun bizde Fakülte açalım” dediklerini hatırlatarak, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’cülere ait birçok binaya Devletimiz el koydu. Bunlardan biride Akyazı’daki Erimez Yurdu binasıdır. Bu bina açmak istediğimiz ve yıllardan beri uğraş verdiğimiz Fakülte için bulunmaz bir nimettir. Devletimizin el koyduğu bu bina Fakültemiz için mükemmel bir bina olur açıklaması geldi.

Binada-yerde müsait

ATSO Başkanı Bayraktar konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü “ Bahse konu olan bina Cumhuriyet Mahallemizde bulunmaktadır. Binanın fiziki durumu Fakülte binası için yeterlidir. Binanın önünden geçen yolun dışında kalan diğer yerler boştur ve yapılanma yoktur. O yerlerin istimlak edilmesi durumunda o bölge tam anlamıyla bir fakülte kampüsü haline dönüştürülebilir”

Sakarya’nın büyük İlçelerinden biri olmasına, yıllardan beri sürmekte olan mücadeleye ve gayrete rağmen 100 bine yaklaşan nüfusu, doğasının güzelliği, tarımı, sanayisi ve turizm alanları ile birçok İlçenin gıpta ile baktığı Akyazı’da Sakarya Üniversitesine bağlı bir Fakültenin açılamamış olmasını şanssızlık olarak değerlendiren ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Devlet tarafından el konulan bahse konu olan bina Fakülte binası için bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım dedi.

Bu yılın başlarında kendisi ile birlikte Belediye Başkanı Hasan Akcan da aralarında olduğu, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ile SESOB’a bağlı olan Oda başkanlarından oluşan bir heyetle birlikte Fakülte açılması konusunu görüşmek üzere Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’a yaptıkları ziyarette önceki Rektörler gibi Rektör Muzaffer Elmas’ın da fiziki yapının mutlak şekilde tarafımızdan yapılması gerektiğinin altı çizilmişti. Bugün boşta kalan bu binanın Sakarya Üniversitesine devrini sağlamak suretiyle İlçemizde Fakülte kurulmasına önemli bir adım atılmış olacak ve bu fırsat asla kaçırılmamalı diyen ATSO Başkanı Bayraktar, konuyla ilgili olarak hiç zaman geçirmeden önce iktidar partisi başta olmak üzere Siyasi Partilerimizin yöneticileri, Akyazı’nın ileri gelenleri ve Akyazı’daki STK başkan ve yöneticileriyle geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek konuyu bir kez daha enine boyuna görüşeceklerini ve o toplantıdan çıkacak olan sonuca göre de Sakarya Üniversitesi ile temasa geçmeyi düşündüklerini söyledi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ