Saglık
Giriş Tarihi : 01-10-2016 01:19   Güncelleme : 01-10-2016 01:19

İLÇE SAĞLIK TAVSİYE ETTİ SAĞLIKLI BESLEN SİGARAYI BIRAK

Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz ve çalışma arkadaşlarının Cuma namazı çıkışında

İLÇE SAĞLIK TAVSİYE ETTİ SAĞLIKLI BESLEN SİGARAYI BIRAK

Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz ve çalışma arkadaşlarının Cuma namazı çıkışında Gazi Süleyman Paşa Camii önünde açtıkları stantta bir taraftan kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yaparken, diğer taraftan da sağlıklı beslenme ve sigarayı bırakma konusunda stantlarını ziyaret eden Akyazılılara tavsiyelerde bulundular.

Sağlıklı beslenme önemli

Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besinlerin her birinin yeterli miktarlarda alınması gerektiğinin altını çizen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, dengeli ve yeterli beslenme ile insanların sağlıklarını koruyabileceklerini ve besinlerin Süt ve Ürünleri, Et, Yumurta, Kuru Baklagil, Ekmek ve Tahıl ve Taze Sebze ve Meyve grubu olmak üzere 4 ana gruba ayrıldığını söyledi ve insanlarımız her gruptan yeterli miktarda almalı ki, dengeli ve yeterli beslenme oluşsun dedi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) açıkladığı gibi obezitenin (Aşırı şişmanlık) vücutta oluşan aşırı miktardaki yağlardan kaynaklandığını herkesin bilmesi gerektiğinin anlatan Dr. Yılmaz, günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda harcanmayan enerjinin vücutta yağ olarak depolandığını ve bunun da obeziteye yol açtığını belirterek, insanlarımız obez olmamak ve sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için dengeli ve yeterli beslenmelidir dedi.

Sigarayı bırakıyoruz kampanyası

 Sigaranın zararlarının anlatılamayacak kadar fazla olduğuna dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, sigarayı bırakıyoruz, herkes bıraktı sizde bırakabilirsiniz sloganı ile yola çıktıklarını söyledi ve unutulmasın ki, içmeye alışan insanlar, içmemeye de alışabilir. Bu düşünceyle hareket etmeleri halinde sigarının bırakılabileceğini ve son yıllarda çok sayıda insanın sigarayı bıraktığını ve sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Sigarayı bırakabilmek için kararlı olmak, sabırlı olmak ve destek almak gerekir diyen Dr. Yılmaz, sigara içenlere şöyle seslendi “ Sigarayı bırakamayacağınızı hiç düşünmeyin, daha sağlıklı yaşamaya karar verdiğinizde kendinizi kutlayın ve tebrik edin”

Dr. Gülşah Yılmaz sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerin alo 171 sigarayı bırakma hattından destek alabileceklerini belirterek konuyla ilgili açıklamasını şöyle tamamladı “ Bunların gelip geçici istek olduğunu unutmayın. Sabredin ve bu isteğin 3-5 dakika içinde geçtiğini göreceksiniz.  Bu istekler 2-3 hafta içinde kaybolup gidecektir. Sigara içtiğinizde var olan sorunlarınızın ortadan kalkmayacağını bilmelisiniz”

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ