Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 26-09-2016 23:38   Güncelleme : 26-09-2016 23:38

EMEKLİ VALİ AHMET KARABİLGİN’DEN AKYAZI’LILARA SELAM VAR

Geçtiğimiz hafta Akyazı Eğitim Spor Kulübü ile Ankara Sincan'da yapılan Badminton

EMEKLİ VALİ AHMET KARABİLGİN’DEN AKYAZI’LILARA SELAM VAR

Geçtiğimiz hafta Akyazı Eğitim Spor Kulübü ile Ankara Sincanda yapılan Badminton Türkiye Şampiyonasını izlemek üzere Ankara’ya giden Editörümüz  Kenan Certel hem ziyaret hem ticaret misali Ankara’da yaşamını sürdüren eski dostlara da ziyaret etme fırsatı buldu.

Ziyaret edilenlerden bir de  1977-78 ve 79 yıllarında Akyazı Kaymakamlığı yapan ve kaldığı kısa sürede Nişsan Nişasta fabrikası ve Dokurcun’daki Orköy yem fabrikasının hizmete açılmasını sağlayan, daha sonraları Ankara’da önemli görevlerde bulunan, Valilik ve İçişleri Bakanı Saadettin Tantan döneminde Müsteşar yardımcılığı görevi de  yapan emekli Vali Ahmat Karabilgin di.

Kızılay’daki emekli bürokratlar lokalinde buluşan emekli iki dost 38 yıl öncesinin Akyazı’sına geri dönerek o günleri uzun uzun yadettiler. Karabilgin Akyazı’daki görevi sırasında kendisine büyük destek veren dostlarını bir türlü unutamadığını belirterek, bunların isimlerini vererek teker teker sordu. Onlardan bu gün hayatta olmayanları rahmetle andı ve sağ olanlara uzun ömür dileğinde bulundu. Karabilgin bir çok yerde değişik görevlerde bulunduğunu belirterek Akyazı’yı unutamadığını, kendisine nerelisin diye sorulduğunda ben Akyazı’lıyım dediğini bundan da onur duyduğunu ifade ederek hayatta iken bir daha Akyazı’ya gelmek ve dostlarını ziyaret etmek istediğini  söyledi.

Yaklaşık 3 saat süren iki dostun sohbeti sonunda Akyazı’da Büyük küçük herkesin sevgisini kazanan Ahmet Karabilgin yapılan bu ziyaretten çok memnun olduğunu, hayatının en önemli günlerinden birini yaşadığını belirterek Akyazı’lılara bir de sesli mesaj gönderdi.

AHMET KARABİLGİN'İN MESAJI TIKLA İZLE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004099367404#

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ