Eğitim
Giriş Tarihi : 20-09-2016 16:15   Güncelleme : 20-09-2016 16:15

YENİ ÖĞRETİM YILINDA LİSELERDE 15 TEMMUZ UYARISI

Liselerimiz de yeni eğitim öğretim yılına bir çok eksikle başladı.

YENİ ÖĞRETİM YILINDA LİSELERDE 15 TEMMUZ UYARISI

Liselerimiz de yeni eğitim öğretim yılına bir çok eksikle başladı. İlk gün okullarımız yapılan törenlerle kapılarını öğrencilerine açtı.

Akyazı Anadolu lisesindeki törende konuşan  okul müdürü Fahri Küt  öğrencilerini ve velilerini 15 Temmuz darbe girişimine karşı uyardı ve FETÖ’cü kişileri aranızda barındırmayın uyarısında bulundular. Öğrencilere ayrıca 15 Temmuz süreci ile  ilgili bakanlık tarafından hazırlanan video filmleri izlettirildi.

Öte yandan bazı kitapların yeni öğretim yılına hazırlanaması nedeniyle öğrenciler bir süre ders kitapları olmadan deslerini sürdürecekler.

Okullarımızın bir diğer problemi ise öğretmen açığı. Bir çok öğretmenin yeni öğretim yılına yakın birzamanda FETÖ soruşturmasında açığa alınması ve bazılarının da meslekten ihrac edilmesi ile kadroların boşalması ve yerine atama yapılmaması  bazı derslerin boş geçmesine neden oluyor.

Okullarda yaşanan bir başka sorun da taşımalı sistem eğitimine dahil bazı yerleşim birimlerindeki servislerin iptal edilmesi ve velilerinçocuklarını kendi imkanları ile okullara  taşıma zorunda bırakması da velileri isyan noktasına getirdi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ