Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 19-09-2016 23:48   Güncelleme : 19-09-2016 23:48

TAŞIMALI SİSTEM KALKINCA VELİLER KAZAN KALDIRDI

Akyazı’ya bağlı Çıldırlar ve Buğdaylı mahallesinde Taşımalı sistem kaldırılınca

TAŞIMALI SİSTEM KALKINCA VELİLER KAZAN KALDIRDI

Veliler ve Öğrenciler eylem yaptı. Veliler Çocuklarını Okula göndermeme kararı aldılar.

Akyazı’ya bağlı Çıldırlar mahallesinde ikamet eden Gülşen Akay 18 yıllık düzen hiçbir okul yapılmadan hiçbir açıklama yapılmadan bozuldu. Benim çocuğumun okula gelebilmesi için 1 kilometre yolu dolmuş güzergâhında yürümesi gerekiyor, buradan dolmuşa binip çarşı içine gitmesi gerekiyor, şehir içi dolmuşu ile de Paris okuluna gitmesi gerekiyor. Hadi benim çocuğum 9 yaşında belki gidebilir. Bu yıl eğitime başlayacak olan çocuklar var. 1.ci sınıf çocuğu nasıl gidecek? Çocuklarımızın dolmuşa binmesi için Caddeden karşıya geçmesi gerekiyor. Aynı zamanda Akyazı’da da yoldan karşıya geçip dolmuşa binmek zorunda kalıyor okulun önünden geçen dolmuşta yok. Biz gerekli yerlere başvuru yaptık İlçe komisyonunun almış olduğu karar olduğunu söylediler,  İlçe komisyonu karar aldığı zamanda bizde uygularız dediler. 

Bu çocuklara yazık günah değil mi? Hem eğitim hakkı diyorlar hem eğitim hakkını ellerinden alıyorlar! Niye bizde taşımalı sistemi kaldırıp dayatmalı sistemi getiriyorlar. Hadi ben çalışıyorum ödedim servis ücretini peki çalışmayan Aileler ne yapacaklar? Burada Kavak parası ile geçinen aileler ve bu aileler her ay 90 TL 100 TL nasıl verebilecekler hiç düşünüyorlar mı?

3 tane Çocuğunu okula gönderen bir Aileyi düşünün Asgari ücretle geçiniyor nasıl gönderecekler. Hangi parayla servis ücreti ödeyecek hangi para ile evine yemek götürebilecekler.

Devletime ağır geleceğini düşünmüyorum, bunun özerklikle alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Açıklama yapmaya da tenezzül edip gelmediler çok yoğun olduklarını bildirdiler. Biz çocuklarımızı okula göndermiyoruz cahil kalsın bizim çocuklarımız.

Sabah Milli eğitim müdürünü aradık Velilere açıklama yapmasının gerekli olduğunu söyledik onlarda çok yoğun bir program nedeniyle gelmeyeceğini söylediler.

Birilerine rant sağlamak için yaptılar

Bizim de Milletvekilimiz olsaydı bizim köyümüzde de taşımalı sistem olurdu. Neden Akbalık’ta taşımalı sistem hala devam ediyor, çünkü oranın Milletvekili var. İlla bizde mi Milletvekili çıkartmamız gerekiyor. Bizde bu Vatana Millete hizmet ediyoruz, bizde Ak partiye oy veriyoruz. Muhtarlığımız üzerine düşen bütün görevini yaptı. Gerekli her yere müracaat etti ama hiçbir olumlu sonuç elde edemedi.  Muhtemelen burada servisçilerden rant sağlanacak, ben öyle diyorum artık kapalı kapılar arkasında pazarlığını yaptılar bize de parasını ödemesi düştü, dedi.

Protesto eylemine katılan diğer veliler; Mudurnu deresinden bu tarafa 5-6 taneye yakın mahalle var ve hiç birinde okul yok. Bizim mahallemizde bir tane okul var oda virane şekilde duruyor,. Bizler Anaokuluna çocuklarımızı gönderebilmek için bize yakın olan başka bir İlçe’nin mahalle okuluna gönderdik çocuklarımızı. 4 yaşında ki 5 yaşındaki çocuğu ben dolmuşla nasıl göndereceğim okula Akyazı’ya. Bizde bu Ülkenin halkıyız bizde bu haklardan yararlanmak istiyoruz.

Buğdaylı Mahallesinde ikamet eden Öğrenci velisi Fatma Kızılaslan Biz taşımalı sistemin kaldırıldığını duyduk ve o yüzden protesto amaçlı burada toplandık. Biz tekrardan taşımalı sisteme geçmek istiyoruz. 3 Mahalle toplanarak başvurularımızı yaptık fakat hiçbir şekilde önemsenmedik. Bizde burada toplanarak 3-4 gün çocuklarımızı okula göndermeme kararı aldık. Ortalama 40 öğrencimizi okula göndermeyeceğiz bu sorun çözülene kadar. Milli eğitim müdürünü aradığımızda yoğunluk nedeniyle bizlere vakit ayıramayacağını söyledi.

Veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiler.

İlçe Milli eğitim müdürlüğü önünde toplanan Veli’ler Milli eğitim şube müdürü Sinan Algaç tarafından karşılandı. Sinan Algaç velilerle çözüm için görüşerek isteklerini Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir’e aktaracağını belitti. Velilerin Milli eğitim müdürü ile konuşmak istediklerini belirtmesi üzerine İlçe Milli eğitim müdürü Recep Özdemir İlçe Milli eğitim binası bahçesinde velilerle bir araya geldi. Özdemir açıklamalarında; Biz bu sorunlardan kaçmıyoruz biz sorunlarla uğraşmaktan zevk alıyoruz. Biz bu isteklerinizi gerekli yerlerde ileteceğiz dedi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ