Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 14-09-2016 21:23   Güncelleme : 14-09-2016 21:23

BU GÖRÜNTÜLER MÜSLÜMANLIĞA YAKIŞMIYOR

Kurban Bayramında yapılan kesimler nedeniyle gazetecilerin objektiflerine çirkin ve hoş olmayan görüntüler

BU GÖRÜNTÜLER MÜSLÜMANLIĞA YAKIŞMIYOR

Kurban Bayramında yapılan kesimler nedeniyle gazetecilerin objektiflerine çirkin ve hoş olmayan görüntüler de takıldı. Kurbanlarını kesen bazı vatandaşlar kestikleri kurbanların sakatatları ile işkembelerini kes im yaptıkları yakın olan derelerin içine ve kenarlarına atmaları ortaya çirkin görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Yetkililer tarafından yapılan tüm ikazlara rağmen kurbanlıkların geride kalan sakatat ve işkembelerinin insanlarla birlikte hayvanların da yararlandığı ve kullandığı dere içine atılmaları, ya da o derelerin kenarlarına bırakılmalarına akli selim olan Akyazılılardan büyük tepkilerin gelmesine neden oldu.

Aklı başında olan Akyazılılar, bazı hemeşrilerinin bir taraftan kurban keserek dini vecibelerini yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan bıraktıkları pisliklerle dinimize uygun olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmalarını kınadıklarını belirterek, her şeyin başında dinimiz temizliği ön planda tutar. Öyleyse Müslüman kardeşlerimiz kurbanlarını kestikten sonra geride kalan sakatat ve işkembeleri herkesin yararlandığı ve kullandığı dere içine ya da kenarına bırakmaları dinimizle asla bağdaşmaz. Böyle davranış sergileyen hemşehrilerimizi çevrelerine ve insanlara daha duyarlı olmaya davet ediyoruz açıklaması yaptılar.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ