Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2016 12:07   Güncelleme : 14-09-2016 12:07

LİSELİ SINIF ARKADAŞLARI 44 YIL SONRA BULUŞTU

Dile kolay 44 yıl önce Akyazı Lisesinden mezun olduktan sonra hayata atılan ve değişik alanlarda ve mevkilerde yaşamlarını sürdüren

LİSELİ SINIF ARKADAŞLARI 44 YIL SONRA BULUŞTU

Dile kolay  44 yıl önce Akyazı Lisesinden mezun olduktan sonra hayata atılan ve değişik alanlarda ve mevkilerde yaşamlarını sürdüren bugünün orta yaş gurubu sınıf arkadaşları 44 yıl sonra bir araya gelerek unutamayacakları bir günü yaşama fırsatı buldular.

Mezunlardan Emekli Albay SadiYılmaz, Hikmet Vardar ve Mehmet Birinci tarafından organize edilen ve yapılan çağrı ile  Akyazı Batakköydeki Semazen tesislerinde buluşan ve Akyazı Lisesinden 1972- ve 73 yılında mezun olan sınıf arkadaşları  yurt dışından ve yurdun değişik kesimlerinden gelerek bu özel güne katıldılar.

Bir çoğunun 44 yıl sonra birbirini ilk defa gördükleri arkadaş gurubu aradan geçen bunca yılın kazandırdığı hayat tecrübesi ve olgunluğu bir yana bırakıp çocukluk yıllarına dönercesine birbirlerine sarılıp şakalaşmaları görülmeye değer manzaralar  oluşturdu.

Aralarında vali, albay, miiletvekili, devletin değişik kademelerinde görev yapan bürokratlar, iş adamları olan bu kişiler bir günlüğüne de olsa her şeyi bir yana bırakıp çocukluk yıllarını doya doya yaşadılar.

73 mezunlarının bu ilk buluşmasında o yılların unutulmayan öğretmeni Evliya Parlak da vardı. Yapılan davete sesve seve katıldığını söyleyen Evliya Parlak bugün hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Hacca gitmiş gibi mutluyum. Bu günü düzenleyenlere teşekkür ediyorum dedi ve o yılların hem velisinden ve hem de öğrencilerinden özgü ile söz etti.

Birlikte yenilen yemeğin ardından çektirilen aile fotoğrafı sonrası  herkesin birbirini görecek şekilde oluşturulan çember şeklindeki oturma düzeninde bol bol sohbet edildi. Salih Bilgiç’in Ut’u, Kenan Certel’in Mandolini ile çalıp söyledikleri mini konsere tüm mezunlar da katılınca muhteşem bir coşku yaşandı.

Bu coşku içinde zamanın su gibi akıp geçtiğini kimse anyamadı.  Ayrılık vakti geldiğinde bir sonraki ve daha sonraki yıllarda buluşma sözü verererek her kes birbirine veda etti.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ