Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 12-09-2016 11:07   Güncelleme : 12-09-2016 11:07

KURBAN BAYRAMI BAŞLADI

İslam aleminin kutsal günlerinden olan dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı kutlanıyor.

KURBAN BAYRAMI BAŞLADI

İslam aleminin kutsal günlerinden olan dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı kutlanıyor. Sabah ezanı sonrası ilk ibadetlerini yapmak için camilere koşan müslümanlar, bayram namazı sonrası ilk bayramlaşmalarını camilerde yaptılar.

Bu bayramşalmaların yaşandığı camilerimizden biri de Akyazı Zafer Camii idi.

Cemaat Bayram namazı sonrası  Cami imam Hatibinin bayramını kutlamak için sıraya girdi ve bayramlaşma yapıldı.Bayram namazını müteakip kurban kesen vatandaşlar belediyece ilan edilen kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kestiler.

Bayram süresince Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerde değişik gün ve saatlerde üyelerle bayramlaşmalar yapılacak.

En fazla üyeye sahip ATSO ve ZİRAAT ODASI bayramlaşmayı her zaman olduğu gibi bayramın 2. Günü Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirercek.

Protokol- Halk Bayramlaşması ise bayramın ilk günü (Bugün)saat 14.00 te Kenan Sofuoğlu parkında yapılacak.

MAGANDALAR YİNE İŞ BAŞINDA

Yasak olmasına karşılık bir türlü bu hoş olmayan ve de vatandaşlarımızın bir türlü vazgeçemediği magandalık bu bayramda da devam etti. Saatlerce süren silah atışları vatandaşların büyük tepkisini almasına rağmen öğle saatlerine kadar sürdü ve bir türlü bitmek bilmedi. Valilikçe silah atılmasına yönelik tedbir alınması istenmesine rağmen emniyetve jandarmaca hiçbir kimse hakkında işlem yapılmamış olması magandalığa maalesef davetiye çıkarıyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ