Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 07-09-2016 00:16   Güncelleme : 07-09-2016 00:16

AKCAN: UYUŞTURUCUYA BULAŞAN KİŞİ ARTIK KURTARILAMAZ

Akyazı Belediyesinin Eylül ayı olağan toplantısı bugün yapıldı. Başkan Hasan Akcan’ın başkanlığında

AKCAN: UYUŞTURUCUYA BULAŞAN KİŞİ ARTIK KURTARILAMAZ

Akyazı Belediyesinin Eylül ayı olağan toplantısı bugün yapıldı. Başkan Hasan Akcan’ın başkanlığında yapılan toplantıda 9 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Uyuşturucu Polemiği yaşandı.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis üyesi Emekli Polis memuru Hikmet Kurt Göreve geldiği 2014 yılında meclise sunduğu Uyuşturucu ile mücadele önergesini meclisin ilgisizliği nedeniyle geri çekti.

Başkan Akcan ise Zaten bu uyuşturucu işine bulaşan bir kişi artık kurtarılamaz.  Ne yaparsak yapalım bence boştur cevabını verdi.

Akyazı belediyesi Eylül Ayı meclis toplantısında Uyuşturucu polemiği yaşandı. Toplantının başında Gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis üyesi Emekli Polis memuru Hikmet Kurt Göreve geldiğimiz 2014 yılındaki ilk meclis toplantımızda bir önerge sunmuştum. Uyuşturucu ile mücadele için bir çalışma yapalım diye, fakat bu önergemin ardından tam 2 buçuk yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde 5 tane Anne aradı beni ve oğlunun komaya girdiğini ne yapacağını sordu ve bende ne yapması gerektiğini anlattım. Daha sonra dualar aldım. Benim ulaşa bildiklerim kurtuldu peki ya ulaşamadıklarım ne olacak? Burada basın mensupları önünde belirtmek istiyorum bu önergemi geri çekiyorum ve kendim tek başıma mücadele edeceğimi söylemek istiyorum dedi.

.Belediye Başkanı Akcan, Hikmet Kurt’un önerisi hakkında verdiği cevapta Uyuşturucu ile mücadele için göreve geldiğimizden bu yana somut bir adımın atılmadığı doğrudur. Fakat mücadelemizi para ile yaptık.  Uyuşturucuyla mücadele için 15 bin lira kadar harcamalar yapmamamıza rağmen yine de önleyemedik. Zaten bu uyuşturucu işine bulaşan bir kişi artık kurtarılamaz.  Ne yaparsak yapalım bence boştur, dedi.

Meclis toplantısında maddelere geçildi.

Eylül ayı meclis toplantısına Oylama ile geçildi. Oylamanın ardından 9 maddelik gündeme geçildi.

1-Akyazı Belediyesi 2017 Mali yılı performans programının incelenerek karar bağlanmasının teklifi. (Kabul edildi)

2-Akyazı Belediyesi 2017 Mali yılı gelir tariflerinin görüşülerek karara bağlanması teklifi (kabul edildi)

3-Mülkiyeti idaremize ait Dokurcun Çaylar yeni Mah. Cumhuriyet mevkii, 112 ada, 4 parselde bulunan dükkanın posta ve telgraf teşkilatı A.Ş’ye tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi. (kabul edildi)

4-Ömercikler Mah. Pafta 36 ada, 30-31 ve 241 nolu parsellerle ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı teklifi ile ilgili meclis imar komisyon raporunun görüşülmesi. (kabul edildi)

5-İnönü Mah. 63-471 ada, 1-2-3-4-6-7-9-954-955-956-957 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilat teklifi ile ilgili meclis imar komisyon raporunun görüşülmesi. (kabul edildi)

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ