Eğitim
Giriş Tarihi : 05-09-2016 22:44   Güncelleme : 05-09-2016 22:44

AKYAZI MİLLİ EĞİTİMDE İŞ BAŞI

Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul Müdürleri ile düzenlediği toplantı ile 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına merhaba dedi.

AKYAZI MİLLİ EĞİTİMDE İŞ BAŞI

Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul Müdürleri ile düzenlediği toplantı ile 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına merhaba dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir başkanlığında Akyazı Öğretmenevi salonunda gerçekleşen toplantıya İlçedeki okulların Müdür ve Müdür yardımcıları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir  yeni öğretim yılının ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerini belirttikten sonra  yeni öğretim yılı için önemli gördükleri hususlara değindi.

Özdemir bu yıl İş-Kur tarafından 48 hizmetli verileceğini belirterek bu sayının geçen yıla göre çok az olduğunu söyledi. Bunun bazı okulların hizmetli alamayacağı anlamına geldiğini ifade ederek  İş-Kur daha sonra yeni görevlendirmeler yapabilir dedi.

Kitap dağıtım işelmelrinin okullar açılıncaya kadar tamamlanacağını da söyleyen Özdemir, 4. Sınıflara kadar kitapların ücretsiz ve paketlar halinde okulların istediği mikrtarda dağıtılacağını, orta öğretimde ise açık dağıtım yapılacak dedi.

Bakanlığın Çalışma takviminin yayınlandığını söyleyen Özdemir idareci arkadaşlar bu takvim doğrultusunda iş ve işlemlerini takip ecekler dedi.

Yemek ve taşıma ihalelerinin tamamlandığını da söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir , Okul Müdürlerinin sınıf listelerini gözden geçirmelerini istedi 20 ve 10 sayısının altına düşen sınıf bilgilerini bizimle mutlaka paylaşın  dedi.

Özdemir  operasyon soruşturmasının ardından 42 öğretmenin gittiğini, 17 öğretmenin de soruşturmasının devam ettiğini bu nedenle öğretmen açığının olabileceğini, 150 ücretli öğretmen görevlendirileceğini belirterek seçilecek ücretli öğretmenlerin görevden alınan öğretmenlerin 1. Ve 2. Derece yakını olmamasına dikkat edilmesini istedi.

Özdemir Kantin çalışanlarının da aynı şekilde titizlikla seçilmesi gerektiğinin altını çizdi ve bu yıl  bu yıl 2500 öğrencinin taşınacağını ve bunlara yemek verileceğini  söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir konuşmasının sonunda Öğretmen dengelemesinde branş öğretmenlerinin en iyi şekilde değerlendirileren 24 saat branş dersi verilmesini söyledi.  Orta okulların sayısının bu yıl azaltılması yoluna gidileceğini söyledi.

Toplantıdan sonra orta öğretim okul müdürleri 3 guruba ayrılarak öğretmen dengelemesi çaılşması yaptılar.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ