Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 10-08-2016 23:46   Güncelleme : 10-08-2016 23:46

AKYAZI'LI İKİZLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Emekli Öğretmen Dinçer Üzbe (merhum) ve Emekli Öğretmen Aslı Üzbe’nin çocukları olan Selin ve Pelin Üzbe

AKYAZI'LI İKİZLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Emekli Öğretmen Dinçer Üzbe  (merhum) ve Emekli  Öğretmen Aslı Üzbe’nin çocukları olan Selin ve Pelin Üzbe ikiz kardeşlerin LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavında Türkiye genelinde ilk 100 başarılı öğrenci arasına girerek Koç Üniversitesi Tıp Fakültesini burslu olarak kazanmaları Üzbe ailesi kadar yakınları ve tüm Akyazı’yı sevince boğdu.

Okul Hayatları başarılarla dolu

İlkokulu Konuralp İlkokulunda okuyan ve ilk sırada yer alarak mezun olan Pelin ve Selin Üzbe ikiz kardeşler, aynı başarıyı ortaokulda da gösterdiler ve Özel Şahin Ortaokulunu da Pelin 2 nci, Selin ise 3 ncü olarak bitirip diplomalarını alma başarısı gösterdiler.

Pelin ve Selin kardeşlerin başarıları lisede de devam etti. İstanbul Erkek lisesinde okuyan ve Üzbe ikiz kardeşlerden Selin okulu 14 ncü, Pelin ise 19 ncu bitirdi ve diplomalarını aldı.

Üzbe kardeşlerin başarıları bununla da kalmadı ve girdikleri LYS sınavında Türkiye genelinde ilk 100 arasına girerek Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde burslu olarak okumaya hak kazandılar.

Mutluluklarına tüm Akyazı ortak oldu

LYS sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından ikizlerin ağabeyleri Serdar Üzbe ikiz kardeşlerinin elde ettiği başarıyı facebork hesabından sevenlerine duyurması üzerine başta Akyazılılar olmak üzere çok sayıda takipçi Üzbe ikizleri tebrik etti ve başarılarının devamı dileklerinde bulundu. Akyazılılarda bu konuda duyarsız kalmadı ve kısa sürede çok sayıda Akyazılı ikizlerin elde ettiği başarıyı facebork hesaplarından tebrik ederken, yine birçok Akyazılı da açtıkları telefonlarla ikizleri ve anneleri emekli öğretmen Aslı Üzbe’yi adeta tebrik yağmuruna tuttular.

Başarımızda katkısı olanlara teşekkür ederiz

Elde ettikleri sonuçtan ötürü mutlu ve sevinçli olduklarını açıklayan Pelin ve Selin Üzbe ikiz kardeşler, elde ettiğimiz bu başarıyı öncelikli olarak merhum babamız Dinçer Üzbe ve Annemiz Aslı Üzbe ve ağabeyimiz Serdar Üzbe’ye armağan ediyoruz. Onların desteği olmamış olsaydı biz bu başarıyı elde edemezdik dediler.

Elde edilen başarıda aileleri kadar kendilerini yetiştiren öğretmen ve okul yöneticilerinin de katkılarının olduğunun altını çizen Pelin ve Selin ikiz kardeşler, ailemiz ve öğretmenlerimizle birlikte bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Tıp Fakültesini bitirip güzel yurdumuzun güzel insanlarına doktor olarak hizmet edeceğimiz günleri iple çektiğimizi belirtmek istiyoruz. Bize katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz açıklaması yaptılar.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ