Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 25-07-2016 00:00   Güncelleme : 25-07-2016 00:00

ANIL VE TARIK MUTLULUĞA KUCAK AÇTILAR

Çocuklarını evlendiren Akyazı Kuzuluk Mahallesinin köklü ailelerinden biri olan Bağlan ailesi (Kabba)

ANIL VE TARIK MUTLULUĞA KUCAK AÇTILAR

Çocuklarını evlendiren Akyazı Kuzuluk Mahallesinin köklü ailelerinden biri olan Bağlan ailesi (Kabba) Cumartesi günü mutlu ve olağanüstü bir gün yaşadı.

Abhaz camiası başta olmak üzere meslektaşları ve diğer camia insanları tarafından çok sevilen ve onlar nezdinde saygın bir yere sahip olan, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yuman merhum emekli öğretmen Seyfi Bağlanın (Kabba)  oğlu Tarık Bağlan gönlünü kaptırdığı İstanbul Avcılarda ikamet etmekte olan Gakkoş kızı Anıl’la Nehirkentte bulunan Nehirland Counrty Clup bahçesinde evlenerek mutluluğa kucak açtı.

KUZULUK’TA İKRAM

Bağlan ailesi düğün akşamı öncesi mutlu günlerine katılan ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlerine Kuzuluk Mahallesindeki evlerinde yemek ikramında bulundu. Evlenerek mutluluğa kucak açan Tarık Bağlanın amcaları Selahattin ve İksan Bağlan gelen misafirlerinin tümüyle tek tek ilgilendi ve mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti.

ÖNCE NİKAH KIYILDI

Genç çiftin nikahı Arifiye Belediyesi Evlendirme Memuru Fahrettin İçöz tarafından kıyıldı. Nikah işleminin tamamlanmasının ardından Evlendirme Memuru İçöz nikah cüzdanını mutluluk dilekleri eşliğinde gelin Anıl’a verdi.

Nikah işleminin sona ermesinden sonra güzel gelin Anıl ile yakışıklı damat Tarık piste çıkarak ilk danslarını yaptılar ve sonra da düğün pastasını birlikte keserek birbirlerine mutluluk dileklerini ilettiler.

TAKI MERASİMİ VE EĞLENCE

Anıl ve Tarık Bağlan çiftine takı takmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdular. Damadın annesi Nermin Bağlan ile aile yakınlarının yanı sıra güzel gelinin annesi Saliha ve babası Nihat Çelik ve Çelik yakınları gelin ve damadı adeta takı yağmuruna tuttular.

Hayli uzun süren takı merasiminden sonra gençler kendilerini piste atarak doyasıya oynayarak adeta kurtlarını döktüler. Düğünde damat tarafı abhaz kökenli olduğu için Abhaz oyunları, gelin tarafı Elazığlı olduğu için halaylar ve gelinin annesinin Karadenizli olması nedeniyle de çalan kemençe eşliğinde Karadeniz oyunları oynandı.

Gerçekleşen görkemli düğün düğüne katılanların hep birlikte oynadıkları avraşa oyunu ile son buldu. 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ