Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-07-2016 17:14   Güncelleme : 22-07-2016 17:14

PROF. DR.MUSTAFA EROL BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI OLDU

Akyazı’nın yetiştirdiği önemli kişilerden biri olan ve görevini 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde

PROF. DR.MUSTAFA EROL BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI OLDU

Akyazı’nın yetiştirdiği önemli kişilerden biri olan ve görevini Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde yürütmekte olan Prof. Dr. Mustafa Erol çalıştığı Fakültenin Dekanlığına getirildi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinin yeni Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erol 22 Temmuz 2016 itibarı ile görevine başladı.

Prof.Dr.Mustafa Erol’un Dekan olması Akyazı’da sevinçle karşılandı.

MUSTAFA EROL KİMDİR

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinin yeni Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erol Akyazı’da doğdu. 
Konuralp İlkokulu öğretmenlerinden merhum Mehmet Erol’un oğlu olan Mustafa Erol İlkokulu Cumhuriyet İlkokulunda, Orta ve Lise Öğrenimini de Akyazı Lisesinde tamamladı. 
1982 yılında girdiği Ege Üniversitesi Fizik Bölümü’nde lisans programını 1986 yılında tamamladı. Yüksek Lisansını İngiltere  Lancaster Üniversitesi Fizik Bölümünde 1989 yılında tamamladı. 
Mustafa Erol  Lancaster Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 1992 yılında Doktora ünvanını aldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi bölümünde yardımcı doçent olarak görevine başladı.

Katıhal Fiziği, Elektron-Fonon Etkileşimleri, Düşük boyutlu yapılar ve Fizik Eğitimi alanlarında araştırmalar yapan Mustafa Erol  Buca Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. 
Mustafa Erol hızla yükseldiği kariyer basamakları sonunda çalıştığı Üniversitede  Dekanlığa yükseldi.

Mustafa Erol evli ve bir çocuk babasıdır. 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ