Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-07-2016 10:02   Güncelleme : 22-07-2016 10:02

AKSADER’DEN DOMOKRASİ KONSERİ

Kısa adı AKSADER olan Akyazı Sanatseverler Derneği Demokrasi nöbeti tutmak için meydanları terketmeyen

AKSADER’DEN DOMOKRASİ KONSERİ

Kısa adı AKSADER olan Akyazı Sanatseverler Derneği Demokrasi nöbeti tutmak için meydanları terketmeyen Akyazı’lılara muhteşem bir konser verdi.

Geçtiğimiz yıl kurulan ve Akyazı’da faaliyet gösteren müzisyenlerden oluşan AKSADER müzik topluluğu meydanı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye unutulmayacak bir gece yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan konserde ilk olarak AKSADER Başkanı Kemal Ayaz bir konuşma yaparak darbecileri kınadı ve demokrasi nöbetine bir keoser verek katkı bermek istediklerini söyledi. Daha sonra Koro şefi İsmail Özmert’in güzel sesi ile saba makamında okuduğu sabah ezanı ve Kuran-ı Kerim  ile yürekleri okşadı.

Akyazı’lıların demokrasi nöbetinin akşamki bölümünde önemli konuklar da vardı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar  konser arasında yaptıkları konuşmalarda darbecilere öfke yağdırdılar ve sokaklara dökülerek darbecilere engel olarak devletine sahip çıkan tüm vatandaşları kutladılar.

Konuşmaların ardından okunan kahramanlık türküleri ve şiirlerle vatandaşlar ellerinde bayraklarını sallayarak büyük bir coşku yaşadılar.

Gecenin donunda semazen gurubunun ilahilerine ve sema gösterilerine yer verildi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ