Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 10-07-2016 01:18   Güncelleme : 10-07-2016 01:18

AKYAZI ANADOLU LİSESİNDE GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ

Akyazı Anadolu Lisesinin Okulun ilk Müdürü Ergün Öztürk tarafından başlatılan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan

AKYAZI ANADOLU LİSESİNDE GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ

 Akyazı Anadolu Lisesinin Okulun ilk Müdürü Ergün Öztürk tarafından başlatılan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan Pilav gününün 19.su bugün Okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Pilav gününde okuldan bugüne kadar mezun olan ve bu yıl mezun olan öğrenciler ve yakınları ile okul yönetimi ve öğretmenler ve daha önce okulda Müdürlük ve öğretmenlik yapmış  eğitimciler katıldı.

Sakarya eski Milletvekili Ali İnci’ninde katıldığı pilav günü saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Okul Müdürü Fahri Küt yaptığı konuşmada bu yıl 19.sunu yaptığımız pilav günü etkinliğine katılan öğrencilerine ve davetlilere teşekkür ederek bu geleneğe artık öğrencilerin sahip çıkarak bundan böyle bizlerin de desteği ile kendilerinin yapmalarını istedi.

Okuldan daha önce mezun olan öğrencilerden Engin Meydan da yaptığı konuşmada bizler Akyazı Anadolu Lisesinden mezun olmanın gururunu yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz dedi. Burada müthiş bir birliktelik, arkadaşlık ve dostluk elde ettik. Ben  şahsım ve arkadaşlarım adına başta sıfırcı Coşkun hocamız ve bize emek veren tüm hocalarımızı saygı ile anıyor ellerinden öpüyorum dedi.

Daha sonra okulda yıllarca Müdür yardımcılığı yapan öğrencilerin tabiriyle her şeyi olan Hasan Şanlı da konuşmasında Akyazı’da bu kadar uzun süreli hiçbir kurumun yapamadığı bir geleneği sürdüren Anadolu Lisesinin tüm öğrencilerini ve diğer davetlileri sevgiyle selamlıyorum. Aradan yıllar geçtikten sonra  yurdumuzun çeşitli yörelerinde başarılı birer fert olarak Hem Akyazı ve hem de okulumuzu en iyi şekilde temsil eden siz öğrencilerimi de burada görmekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek isterim dedi.

Törende son konuşmayı bir önceki dönem Sakarya Milletvekili olan Ali İnci yaptı. İnci konuşmasında kendisinin de yıllarca öğretmenlik yaparak buralara gelen bir eğitimci olduğunu söyledi. Bu okulun başarılarını yakından izlediğini ve elde edilen Türkiye 14.lüğünü önemli bir başarı olduğunu belirterek bu başarının kolay elde edilmediğini biliyorum dolayısı ile emeği geçen herkesi kutluyorum dedi. Bu özel gününüzde sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonrasında birlikte pilavlar yenildi. Öğrenciler guruplar halinde sohbete dalarak anılarını tazelediler.

Akyazı Anadolu Lisesinin geleneksel pilav günü toluca çektirilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ