Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 08-07-2016 16:13   Güncelleme : 08-07-2016 16:13

54. AKBALIK GÜREŞLERİ 10 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR

53. sü geçtiğimiz yıl yapılan ve 500 güreşçinin katılımı ile Akbalık güreş tarihinde bir rekor olan

54. AKBALIK GÜREŞLERİ 10 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR

53. sü geçtiğimiz yıl yapılan ve 500 güreşçinin katılımı ile Akbalık güreş tarihinde bir rekor olan Akyazı Akbalık güreşleri 10 Temmuz Pazar günü yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl güreş ağalığını alan İş adamı İdris Caymaz’ın Tarihi Akbalık güreşlerinin çehresini değiştirecek girişimlerine bu yıl yenilerini eklemesi güreş camiasının dikkatlerini unutulmaya yüz tutmuş Akbalı güreşlerine çevirdi.

Bu yılın da Ağalığını elinde bulunduran İdris Caymaz Güreş alanı ve çevresinde çevre düzenlemesinin yanı sıra sahanın boş bulunan batı kısmına 2 adet tribün ilavesi ile güreş alanını tam bir arenaya çevirdi. Ağa Caymaz ayrıca Akbalık güreşlerinin 1956 yılında kurucuları olan Kırkpınar’ın altın kemerli pehlivanı Ordulu Mustafa ve Zülküf Karabulutun anısına yaptırdığı heykellerini alanın girişine koydurarak mükemmel bir görüntü oluşmasını sağladı ve bu pehlivanları da ölümsüzleştirdi.

Ağa İdris Caymaz gazetemize yaptığı açıklamada Bu yıl yapılan müracaatlara göre ve ortaya koyduğumuz ödüller sayesinde 1000 civarında güreşçinin katılmasını bekliyoruz. Bu bir rekor olacak. Gerek güreşçilerimiz ve gerekse güreşleri izlemek üzere Akbalık’a gelecek olan seyircilerimizi rahat ettirecek tüm önlemleri almış bulunuyoruz. Herkesin şunu bilmesini istiyorum. Kıran Kırana güreşler yapılacak ve güreşe doyamayacaksınız. Dedi ve Tüm güreşseverleri Pazar günü Akbalık’a davet etti.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ