Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2016 19:10   Güncelleme : 01-07-2016 19:10

AKYAZI ŞEHİDİNİ KALBİNE GÖMDÜ

Bingöl Genç İlçesi ile Diyarbakır Lice İlçe sınırlarında terörüstler tarafından yola tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sonucu ağır

AKYAZI ŞEHİDİNİ KALBİNE GÖMDÜ

Bingöl Genç İlçesi ile Diyarbakır Lice İlçe sınırlarında terörüstler tarafından yola tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve daha sonra hastanede şehit olan Bitlis Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevli Akyazılı Jandarma Uzman Çavuş Yunus Aktaş dün Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camiinde ikindi namazına müteakip kılının cenaze namazının ardından doğum yeri olan Hanyatak Mahallesi aile kabristanlığında toprağa verildi.

BABA EVİNE GETİRİLDİ

Şehit J.Uzman Çavuş Yunus Aktaş’ın Sabiha Gökçen Havaalanından alınan cenazesi Akyazı Konuralp Mahallesindeki baba ocağına getirildi.  Burada şehidi annesi Sevim Aktaş ve yakınları ile nişanlısı Kübra Ateş ve yakınlarının yanı sıra Devlet protokolü ve çok sayıda Akyazılı karşıladı.

YAKINLARI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Şehit Yunus Aktaş’ın getirilen cenazesinin ardından başta annesi Sevim Aktaş ve nişanlısı Kübra Ateş  ile bazı yakınları baygınlık geçirdi. Rahatsızlanan şehit yakınlarına önce baba evinde hazır bulunan 112 acil ambulansta bulunan sağlık ekibi müdahalede bulundu.

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Şehit J.Uzman Çavuş Yunus Aktaş’ın cenazesi baba evinden alındıktan sonra kalabalık kortej tarafından atılan şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK sloganları eşliğinde namazının kılınacağı Gazi Süleyman Paşa Camine getirildi. Havanın sıcak olması dikkate alınarak şehidin cenazesi ikindi namazına yakın bir zamana kadar Akyazı Devlet hastanesi morguna götürülerek bekletildi.

AKYAZILI DİNG ÖREVLİLERİ KURAN-I KERİM OKUDULAR

Akyazı’nın çeşitli camilerinde görev yapmakta olan din görevlileri şehit J.Uzman Çavuş Yunus Aktaş’ın ruhuna ithafen Kuran-ı Kerim okudular ve Sakarya eski İl Müftülerinden Ahmet Şark’da vaaz ve nasihatlarda bulundu.

NAMAZI İL MÜFTÜSÜ KILDIRDI

İkindi namazının ardından Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli kısa bir konuşmanın ardından önce helallik aldırdı ve sonra da namazını kıldırdı.

HANYATAK MAHALLESİNDE DEFNEDİLDİ

Şehit Uzman Çavuş Yunus Aktaş’ın cenazesi doğum yeri olan Akyazı’nın Hanyatak Mahallesindeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

AĞUSTOS AYINDA DÜĞÜNÜ VARDI

Şehit Yunus Aktaş’ın Kübra Ateş’le 18 ay önce nişanlandığı ve 6 Ağustos günü de yapacağı düğünle evleneceği öğrenildi.

KİMLER KATILDI

Şehit J.Uzman Çavuş Yunus Aktaş’ın düzenlenen cenaze törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Recep Uncuoğlu, Engin Özkoç, Trabzon Milletvekili Salih Cora, eski Milletvekili Ali İnci, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Albay Emin Dursun, Tank Palet Komutanı Albay Sinan Eren, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağ, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş, Karapürçek Kaymakamı Hacı Bayram Acar, Hendek eski Kaymakamı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Aykan,  İl Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım katılırken,STK başkanları, Siyasi Partilerin yöneticileri, Akyazı Belediyesinin başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık cemaat katıldı. MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba’da Yunus Aktaş’ın şehit olduğu haberini alır almaz Ankara’dan Akyazı’ya gelerek şehit yakınlarına taziyelerini sundu.

Şehit cenazesinde Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Ünlütürk, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hekimoğlu, İlçe Emniyet Müdrürü Murat Bal, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak gelen misafirlere ev sahipliği yaptılar.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ