Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 21-06-2016 18:05   Güncelleme : 21-06-2016 18:05

LİSE ÇEVRESİ İFTARDA BULUŞTU

Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi çevresinde oturan mahalle sakinleri, 4.geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

LİSE ÇEVRESİ İFTARDA BULUŞTU

Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi çevresinde oturan mahalle sakinleri, 4.geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

Geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ilginin olduğu iftarda söz alan Öğretmen Metin Özmen, Ramazan Hacıeyüpoğlu, Yavuz Anat ve Durmuş Gümüş yaptıkları konuşmada :" Dört seneden beri komşularımızla beraber lisenin bahçesinde iftar yapıyoruz. Her geçen yıl iftar yemeğine katılım daha da artıyor. Bu yıl 350 kişi katıldı. Dört sene önce arkadaşlarla iftar düzenlemeye karar verdiğimiz zaman; evlerden masa, sandalye taşıdık. Herkes evinde pişirdiği çorbasını, pilavını getirdi, beraber yedik. Üç yıldan beri bir yemek firması ile anlaşıyoruz, yemeklerimiz hazır geliyor.

İftarımızın finansmanını aramızda yardımlaşarak karşıladık. Dediler.

Öğretmen Mehmet Aydoğan da konuşmasında: İftar yemeğini düzenlemekteki amaç; dini bir vecibeyi yerine getirirken, akraba ve komşularla görüşüp, aramızdaki sevgi bağlarını pekiştirmektir. Atalarımızın dediği gibi, yakın komşu uzaktaki akrabadan daha önemlidir. 60 yıllık mahallemizin tarihçesini yazarak bunu nesilden nesile aktarmak istiyoruz. Bu tarihin içinde okuyup memuriyet görevi yapanlardan ilk telefon alan, ilk otomobil alan, ilk bisiklet alan ve vefat edenlere kadar mahallemizde meydana gelen ilklere de yer vereceğiz dedi.

Konuşmalardan sonra Ömer Ay hoca tarafından Kuran-ı Kerim okudu.ardından indirilen 5 hatimin duası yapıldı. Eaha sonra da ezanın okunması ile birlikte iftarlra açıldı. Geleneksel iftar sonra çay sohbeti ile sona erdi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ