Eğitim
Giriş Tarihi : 16-06-2016 15:30   Güncelleme : 16-06-2016 15:30

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN BU YILIN SON EĞİTİMİ PARİS İLKOKULUNA

Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilincini geliştirme ve afete hazırlama Derneği 2015-2016 Öğretim yılında

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN BU YILIN SON EĞİTİMİ PARİS İLKOKULUNA

Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilincini geliştirme ve afete hazırlama Derneği  2015-2016 Öğretim yılında okullarda öğrencilere vermekte olduğu eğitim seminerlerinin sonuncusunu  Akyazı Paris İlkokulunda vererek yeni öğretim yılına kadar eğitimlerine ara verdi.

Bu güne kadar yaklaşık 17 bin öğrenci ve yetişkinlere eğitim veren S.A.B.A.H. Derneği Paris İlkokulunda da Dernek Başkanı  İlhan Durgut ve bu konuda uzmanlaşmış olan oniki kişiden oluşan eğitimci kadrosu ile eğitim verdiler.

 Eğitim sırasında afet nedir,deprem nedir. Depremle birlikte yaşamak zorunda olan Sakarya ve çevresindeki insanlar depremlere nasıl hazırlanmalıdır. Deprem çantası neden gereklidir ve içinde neler bulundurulmalıdır. Deprem sırasında çök, kapan, tutun harekerinin önemi üzerinde duruldu ve uygulaması yapıldı.

 Eğitimin okul bahçesinde yapılan uygulamasında düşmeler, boğulmalar, kırık ve incinmeler sırasında 112 ambulans gelinceye kadar insanlara yapılacak ilk yardım uygulamaları anlatıldı ve tatbiki olarak gösterildi.

 Eğitimin tamamlanmasının ardından bilgi veren S.A.B.A.H. Derneği Başkanı İlhan Durgut bildiğiniz gibi Yaşamakta olduğumuz bölgemiz deprem kuşağındadır.O halde bizler depremle birlikte yaşamayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Bunun için bu kondaki eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçtiğimiz 2 yıl içinde büyük bir bölümü öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 17 bin insana bu konuda eğitim verdik. Bu eğitimin sürekli olması için gerekli olan çalışmalarımızı planlı bir şekilde sürdürüyoruz. Dedi.

 Başkan Durgut bu çalışmalarımız sırasında konu ile ilgili olan başta AFAD ve Belediyemiz olmak üzere bir çok kişi ve kurumla işbirliği halindeyiz. Bizlere destek ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 S.A.B.A.H  Derneği eğitimlerine 2016-2017 öğretim yılında da devam edecek.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ