Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 03-06-2016 18:24   Güncelleme : 03-06-2016 18:24

AKBALIK GÜREŞLERİ 10 TEMMUZDA

10 Temmuz Pazar günü 54.yapılacak olan Akyazı Akbalık yağlı pehlivan

AKBALIK GÜREŞLERİ 10 TEMMUZDA

10 Temmuz Pazar günü 54.yapılacak olan Akyazı Akbalık yağlı pehlivan güreşleri organizasyon komitesi düzenlediği basın toplantısı ile bu yıl ki güreşlerle ilgili geniş bilgiler verdi.

KONUŞMALAR

Kenan Sofuoğlu aile parkında gerçekleşen basın toplantısında Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelik, Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, düzenlenen toplantıya katılan geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve eski Başpehlivanlardan Recep kara, Güreş ağası İdris Caymaz, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı birer konuşma yaptılar.

GÜREŞ AĞASININ DAVETİ 

10 temmuz’da yapılacak olan Akyazı Akbalık güreşlerinin ağalığını üstlenen Akyazılı İşadamı İdris Caymaz düzenlenecek olan organizasyonla ilgili geniş bilgiler verdi. Caymaz, bu yıl yapılacak olan güreşlere binin üzerinde güreşçinin katılacağını, güreş alanına girişlerin ücretsiz olduğunu ve güreş izlemeye gelen herkese ayırım yapmaksızın yemek ikramı yapılacağı, güreşlerin kurucusu olan Zülküf Karabulut ile yıllarca güreşlerde başpehlivan olma özelliğini üzerinde bulunduran yağlı güreşin unutulmaz ismi Ordulu Mustafa Bük’ün yaptırdığı heykellerinin 10 Temmuz günü yapılacak olan törenle güreş alanına dikileceğini söyledi.

Bu yıl ki güreşlere Akbalık ve Kırkpınar başta olmak üzere gerçekleşen birçok güreşlerde başpehlivan olan güreşçilerinin tamamının 10 Temmuz günü Akbalık güreş sahasında olacaklarını ve güreş severlere atacakları güreşlerle unutamayacakları bir gün yaşatacaklarına inandığını söyleyen güreş ağası İdris Caymaz, tüm Türkiye’nin yağlı güreş sevdalılarını 10 Temmuz günü Akbalık’a beklediklerini söyledi.

ALTIN KEMER VERECEK

Bu yıl 54.sü yapılacak olan Akbalık güreşlerinde başpehlivan olacak olan güreşçiye altın kemer takacağını söyleyen ağa İdris Caymaz, 1956 yılında başlatılan ve kısa sürede ülke genelinde önemli bir yer edinen, bazı olumsuzluklar nedeniyle ara verilen daha sonra tekrar canlandırılarak eski seviyesine çıkarılan Akbalık güreşlerinin gelecek yıllarda da aynı heyecanla devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

KAMİL ÖZDAĞ VE TALEBELERİ

Yıllarını güreşlere adamış olan ve bu yıllar içinde çok sayıda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşayan, güreşi bıraktıktan sonra antrenör olarak Akyazılı gençleri yetiştirmeye başlayan ve bu çalışmalarının karşılığı olarak da talebelerinin aldığı birinciliklerle alan Kamil Özdağ’a ve son Türkiye şampiyonalarında derece yapan güreşçilerine hem Belediye Başkanı Hasan Akcan, hem de güreş ağası İdris Caymaz tarafından altınla ödüllendirildiler.

ÇARŞI TURU

Kırkpınar baş cazgırlarından biri olan Erkan Kocasakal’ın nağmeli anonsları eşliğinde düzenlenen basın toplantısına katılan protokol, düzenlenen toplantıya katılan Kırkpınar ve Akbalık güreşlerinde yıllarca Başpehlivan olarak kürsüye çıkma başarısı gösteren güreşçiler ile Sakaryalı güreşçilerin katıldığı kortej davul zurna eşliğinde küçük bir çarşı turu yaparak güreş severleri 10 Temmuz günü Akbalık’a davet ettiler.

KİMLER KATILDI

Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Akbalık güreşleri ağası İdris Caymaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çelik, Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Belediye başkan yardımcıları ile Türk yağlı pehlivan güreşlerine damgasını vurmuş olan güreşçilerden Orhan Okulu, Osman Aynur, Recep Kara, Mustafa Kemal Karaboğa, Faruk Akkoyun, Süleyman Aykırı, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Serkan Sertürk, Ömer Aslantaş, Hasan Gündoğdu, Ramazan Bircan katılan isimler oldular. Toplantıya katılmak için Akyazı’ya gelen güreşçilere Akyazı’nın altın güreşçileri Adem Altun, Hamit Altun ve Murat Hikmet ev sahipliğinin en güzel örneklerini sergilediler.

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ