Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 31-05-2016 00:09   Güncelleme : 31-05-2016 00:09

AKYAZI EMNİYETİNDE GERÇEK GİBİ TATBİKAT

Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet içi eğitimleri çerçevesinde uygulamalı eğitimlerine devam ediyor.

AKYAZI EMNİYETİNDE  GERÇEK GİBİ TATBİKAT

Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet içi eğitimleri çerçevesinde uygulamalı eğitimlerine devam ediyor. Bu amaçla Akyazı Atatürk stadında bir tatbikat gerçekleştirildi.

Sakarya  Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ebubekir Temur ve Terör şubesinden Veysel Çeviren  tarafından yaptırılan uygulamalı tatbikatta verilen teorik bilgilerin yanısıra asayiş olayları sırasında polisin nasıl davranması gerektiği husuları uygulamalı olarak gösterildi.

Araçların da katıldığı tatbikat sırasında Ebubekir Temur’un da katıldığı olayda senaryo gereği  şüpheli bir araç takip edilerek durduruldu. Araç  içindeki şüpheliler  teker teker etkisiz hale getirildi ve kelepçelendi. Ayrıca yol kontrollarının da nasıl yapılması gerektiği, terör olayları, canlı bomba, şüpheli paketlerin imha edilmesi gibi olaylar sırasında polisin nasıl davranması gerektiği hususları anlatılırken can güvenliğinin ön planda tutulmasının önemi  vurgulandı.

Sabah ve Öğleden sonra salonda ve alanda olmak üzere 2 gurup halinde gerçekleştirilen tatbikata İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal ve tüm personel  katıldı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ