Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-05-2016 09:44   Güncelleme : 29-05-2016 09:44

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur arasında gerçekleşen protokol gereği açılmasına karar verilen

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur arasında gerçekleşen protokol gereği açılmasına karar verilen girişimcilik kursunun üçüncüsü diğer iki kursta olduğu gibi Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başladı.

10 gün sürecek olan 70 saatlik kursa katılan 25 kursiyere eğitim bilgileri Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından veriliyor.

3 Haziran 2016 Cuma gönü sona erecek olan kursun sonunda kursu tamamlayan 25 kursiyere kurs bitirme belgeleri verilecek.

HANGİ HAKLARDAN YARARLANACAKLAR

ATSO tarafından açılan kurslara katılıp belgesini alan girişimciler ellerindeki belgeleri ile birlikte KOSGEP’e müracaat ederek geri dönüşümsüz 50 bin lira hibe kredi alabilecekler. Kursiyerler hibe olarak aldıkları 50 bin liranın haricinde istemeleri halinde KOSGEP’e bir kez daha müracaat ederek faizsiz 100 bin lira daha girişimcilik kredisi alabilecek.

BAYRAKTAR AÇIKLAMA YAPTI

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar Oda bünyesinde 4 adet girişimcilik kursu açmak için İş-Kur’la anlaşma yaptıklarını, bunlardan iki kursun tamamlandığını ve kursu tamamlayan 50 kursiyere de belgelerinin verildiğini, bugünlerde de üçüncü kursun devam ettiğini ve bu kursun da bu hafta sonu tamamlanacağını ve kursa katılanların belgelerinin hazırlanarak hak sahiplerine verileceğini söyledi.

Yaptıkları anlaşma gereği dördüncü girişimcilik kursunun Ramazan bayramından sonra açılacağını ve bu kursa da diğerlerinde olduğu gibi 25 kursiyerin katılacağını anlatan Bayraktar, açılan kurslara talebin yüksek olması nedeniyle anlaşmalarında olmamasına rağmen yaptıkları şifahi görüşmelerin ardından dördüncü kursun tamamlanmasının ardından beşinci kursunda açılacağı müjdesini verdi.

Açtıkları girişimcilik kurslarına talebin hayli yüksek olduğunun altını bir kez daha çizen Bayraktar, yaptığımız anlaşma ve şifahi görüşmemizle açmayı planladığımız beşinci kursumuzu da tamamladığımızda yeniden bir durum değerlendirmesi yapıp kurs açma ya da açmama konusunda bir karar vereceğiz. Şayet talep yeterli olursa kursları açmaya devam edeceğimizi Akyazılılara hemşehrilerimize müjdelemek isterim dedi.

Girişimcilik kursunu tamamlayıp belgesini alan ve KOSGEP’e müracaat ederek hibe 50 bin lirayı alarak işlerlerini açıp üretime geçenlerin hem kendilerine hem de Akyazı ekonomisine katkı sağlayacaklarını bildiklerini ve bu nedenle kursların açılması için gayret gösterdiklerini ve Oda olarak yüken altına girdiklerini belirten ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, bizim hedefimiz Akyazı’mız da işsizlik oranını en alt seviyelere çekmek ve gelir düzeyimizi arttırarak hem Akyazı ekonomisine hem de yurt ekonomisine katkıda bulunmaktır diyerek açıklamasını tamamladı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ