Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 28-05-2016 00:28   Güncelleme : 28-05-2016 00:28

AFAD PROJE HAZIRLAMA, İZLEME VE UYGULAMA TOPLANTISI YAPILDI

Sakarya AFAD bir ilki gerçekleştirerek Sakarya’daki afetlerle ilgili olan tüm kurum kuruluş

AFAD PROJE HAZIRLAMA, İZLEME VE UYGULAMA TOPLANTISI YAPILDI

Sakarya AFAD bir ilki gerçekleştirerek Sakarya’daki afetlerle ilgili olan tüm kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile bir toplantı düzenledi. AFAD İl Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda 37 katılımcı yer aldı.

İlimizin 1. Derecede deprem bölgesinde yer almasının yanı sıra, sel ve heyelan afetlerinin de yaşanıyor olması gerçeğinden hareketle; afet öncesi gerekli tedbirlerin alınması, teknik alt yapının oluşturulması, afetlerde vatandaşların can ve mal kayıplarının asgariye indirilmesi amacıyla: Afet Bilincinin Arttırılması ve Afete Hazırlıklı Olunması, Afet sonrası iyileştirme çalışmaları için teknik ve mesleki kapasitenin arttırılması, Üniversite-Kamu işbirliğinin sağlanması, bilimsel verilerden yola çıkılarak uygulanabilir yaklaşımların hayata geçirilmesi amacıyla AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Sakarya Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ve katkılarıyla Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş Başkanlığında, Strateji Geliştirme Birimi koordinesinde proje hazırlama, izleme ve uygulama toplantısı yapıldı.

 27.05.2016 tarihinde, Saat 10.00 da başlanan toplantıya Sakarya Üniversitesinden değerli Akademisyen ve Bilim insanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli deneyimli personeller ve İlimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşu gönüllüleri bilgilerini aktararak Sakarya İli için Afete hazırlık ve Afet öncesi alınacak önlemler ile altlık oluşturacak çalışmalara yönelik bilgi ve tecrübelerini aktardılar. Toplantı sonunda tüm katılımcıların ortak fikri olarak; çalışma grupları oluşturulması ve belirlenecek projelerin hayata geçirilebilmesine yönelik sürekliliğin sağlanmasına karar verildi.

Oldukça verimli geçen toplantıda İlçemizden Akyazı Belediyesini temsilen Arge Koordinatörü Mehmet Can Soyhan S.A.B.A.H. Derneğini temsilen Editörümüz Kenan Certel ve Eczacı Serhat Berber katıldı.

 Toplantıda Akyazı Belediyesi ARGE Koordinatörü Mehmet Can Soyhan ve SABAH Derneği yönetim kurulu üyesi Kenan Certel birer konuşma yaptılar.

 Certel toplantıda yaptığı konuşmada Afetlerin zararlarından  korunmanın uzun bir gelecekte en etkili yönteminin eğitim olduğunu belirterek S.A.B.A.H Derneği olarak 2 yılda öğrenci ve yetişkin 16 binin üzerinde vatandaşa Afet bilincini geliştirme ve afete hazırlama semineri vererek uygulamalar yaptığını söyledi. Depremle yaşamak zorunda olduğumuz Sakarya’da bu eğitimleri sürekli olmasını sağlamak için Akyazı Belediyesinin katkıları ile bir eğitim merkezi yapılmakta olduğunu da belirten Certel AFAD’ın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

SABAH Derneği Başkanı  İlhan Durgut Eğitim ve Proje Komisyonlarında görev alırken Kenan Certel Eğitim ve Haberleşme komisyonlarında görev aldı.

Toplantıya katılım Sağlayan Kurumlar şunlar:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi, SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, SAÜ Afet Yönetim Merkezi, SAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, Akyazı Belediyesi, Arifiye Halk Eğitim Merkezi, S.A.B.A.H. Derneği, HAKUT Derneği, TRAC Sakarya Şubesi, SAKRAD Derneği, SAKE Derneği, Sakarya BİLSEM, TEİAŞ, ASELSAN Sakarya, Mısır Araştırma Enstitüsü.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ