Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 26-05-2016 00:10   Güncelleme : 26-05-2016 00:10

KUZULUK ORMAN PARKI AÇILDI AKCAN’IN BİR SÖZÜ TÖRENE DAMGA VURDU

Akyazı Belediyesi tarafından Kuzuluk Mahallesinde yapımı tamamlanan

KUZULUK ORMAN PARKI AÇILDI AKCAN’IN BİR SÖZÜ TÖRENE DAMGA VURDU

Akyazı Belediyesi tarafından Kuzuluk Mahallesinde yapımı tamamlanan Tabiat ve Orman parkı düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Kürsüde konuşan Belediye başkanı Hasan Akcan’ın bir sözü töreninde önüne geçti ve törene adeta damgasını vurdu.

AKCAN NE DEDİ

Açılış töreni esnasında göreve geldiği günden itibaren yaptığı hizmetleri anlatırken sözü asfalta getirdiğinde açılış törenini izlemeye gelen Kuzluk Şose Mahallesinin bayanlarından bir gruptan yükselen “ Sayın Başkan Kuzuluk şose mahallesi sakinleri olarak yollarımızın bozukluğundan, araçların geçişinden dolayı yükselen toz bulutlarından artık bıktık usandık. Toz yuta yuta hastalık sahibi olmaya başladık. Yolumuzu ne zaman asfalt yapacaksınız” şeklindeki sözlerine hayli kızan Başkan Akcan, “Kuzuluk Mahallemizde alt yapı çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar tamamlanana kadar çatlasanız da patlasanız da yollarınıza asfalt yapmayacağız. ” şeklinde cevap vermesi ortamı bir anda gerdi. Ortamın gerilmesi üzerine Kuzuluk Şose Mahallesinin bayanları bu defa bir belediye başkanı böyle konuşamaz. Belediye başkanının görevi insanlara hakaret etmek değil, insanlara hizmettir diye tepkilerini yükselttiler.

ETTEN DUVAR ÖRÜLDÜ

Törenin bitiminden sonra Başkan Akcan misafirleri ile birlikte ikram yerine geçerken belediye çalışanları Şose Mahallesi bayanlarının önüne adeta etten bir duvar örerek bayanların başkanla karşı karşıya gelmesine engel oldular. Bu durum bayanları daha da kızdırdı.

BAYANLARDAN BAŞKANA KINAMA GELDİ

Kuzuluk Şose Mahallesi bayanları sorunları ile ilgilenmesi gerekirken kürsüden sarf ettiği sözlerinden büyük üzüntü duyduklarını ve aynı zamanda eğitimci olan Hasan Akcan’ı üzüntü veren o konuşmasından dolayı da şiddetle kınadıklarını açıkladılar.

Kuzuluk Şose Mahallesi bayanları başkan böyle talihsiz bir açıklama yapacağına, hanımefendiler sorununuzu yakinen biliyorum. Çalışmalar her ne kadar Büyükşehir Belediyemizi ilgilendiriyorsa da ben de sizlerin belediye başkanıyım. En kısa zamanda yolunuzu asfaltlamak için bende gayret göstereceğim şeklinde bir açıklama yapmış olsaydı hem ortam gerilmez, hem de biz güzel yaklaşımı nedeniyle kendisini alkışlar ve de teşekkür ederdik. Şimdi ise yaptığı o açıklama yüzünden kendisini kınıyoruz dediler.

BAŞKAN YARDIMCISI AKSAKAL DEVREYE GİRDİ

Şose Mahallesi bayanlarının ettin duvar örülmesi yüzünden başkan Akcan’la görüşemeyince bu defa başkan yardımcısı Mustafa Aksakal devreye girdi ve yaptığı konuşmayla da gerilen ortamı yumuşatmasını bildi.

 Mustafa Aksakal bayanlara yönelik yaptığı konuşmasında” Sorunlarınızı biliyoruz. Sorunun çözümü için Akyazı Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bundan kuşkunuz olmasın” şeklindeki açıklaması gerilen ortam yerini hoşgörüye bıraktı. 

MAHALLE SAKİNLERİ NE İSTİYORLARDI

Şose Mahallesi sakinleri alt yapısı tamamlanan yerlerde yollarının asfaltlanmasını ve mahalle içinde kurulan şantiyenin kaldırılarak bir b aşka yere taşınmasını, yolları asfaltlanana kadar da Akyazı Belediyesinin yollarını kısa aralıklarla sulamasını talep ediyorlardı.

AÇILIŞ

Akyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kuzuluk Tabiat ve Orman parkının açılışı yapılan dua ile başladı. Kurban ve kurdele kesiminden sonra katılımcılar birlikte törenin yapılacağı alana geçtiler. Burada Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösteriler ilgiyle izlendi. Daha sonra açılış ve 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik günü nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller protokol üyeleri tarafından verildi.

BAŞKANIN KONUŞMASI

Düzenlediği açılış töreninde kürsüye gelen Başkan Hasan Akcan, konuşmasında katılımcılara teşekkür etti ve Belediye başkanı olarak göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları sinevizyon gösterimi eşliğinde anlattı. Törenin sonunda açılışa katılan tüm misafirlere Belediye tarafından hazırlanan ikramlar yapıldı.

TİYATRO GÖSTERİSİ

Ankara’dan gelen Milli Parklar Mor Çilek tiyatro ekibinin orman ve ağaç konulu gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

KİMLER KATILDI

Belediye Başkanı Hasan Akcan ile başkan yardımcılarının ev sahipliği yaptığı Kuzuluk Tabiat ve Orman Park açılışına Vali yardımcısı Bekir Dıngırcı, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Milli Parklar İstanbul Orman Bölge Müdürü Osman Demirel, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Başkanı Fevzi Bora, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, ATSO Meclis başkanı Muzaffer Başer, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, SESOB’a bağlı Odaların başkan ve yöneticileri, Belediye personeli ile davetliler katıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ