Eğitim
Giriş Tarihi : 22-05-2016 00:24   Güncelleme : 22-05-2016 00:24

KUZULUK İLKOKULUNDAN ENGELLİLER HAFTASINDA FARKINDALIK EĞİTİMİ..

Kuzuluk İlkokulu sosyal sorumluluk ve farkındalık eğitimleri kapsamında engelliler

KUZULUK İLKOKULUNDAN ENGELLİLER HAFTASINDA FARKINDALIK EĞİTİMİ..

Kuzuluk İlkokulu sosyal sorumluluk ve farkındalık eğitimleri kapsamında engelliler haftasında Anasınıfı öğretmeni Emel Mıstıkoğlu’nun hazırlamış olduğu  “Engellinin Bir Günü” projesini gerçekleştirildi.

Seçilen 10 öğrenci engelli olarak yaşamanın zorluklarını ve yapılması gerekenleri yaparak yaşayarak hem öğrendi hem de öğretti.Program süresince görme,işitme,konuşma ve bedensel engelli olarak günü tamamlayan öğrenciler gün boyunca yaşadıkları deneyimleri arkadaşlarına aktardı..

Her insanın engelli adayı olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Salih ŞAHİN öğrencilerine, çevrelerindeki engelli insanlarla daha iyi empati kurabilmelerini sağlamak ve bu bilinci aşılamak için böyle bir projenin uygulanmasını gerekli gördük. Daha doğrusu çocuklarımıza engelsizlik bilincini aşılamak için bu projenin geçerli bir yol olduğunu algılayarak öğrencilerimizin Çevrelerindeki engelli insanlarla iletişime geçmelerine, onların yaşadıklarını anlayabilmelerine, ortak yaşam alanları oluşturmalarına  ve yardımcı olması adına bir kapı aralamaya çalıştıklarını ifade ederek, etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Program gün sonunda öğrencilerin yaşadıkları deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşmalarıyla son buldu.

 

.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ