Saglık
Giriş Tarihi : 21-05-2016 15:12   Güncelleme : 21-05-2016 15:12

DUALARI İLE BİRLİKTE KANLARINI VERDİLER

Yakalandığı Amansız hastalıktan (ilik kanseri) kurtulmak için amansız

DUALARI İLE BİRLİKTE KANLARINI VERDİLER

Yakalandığı Amansız hastalıktan (ilik kanseri) kurtulmak için amansız bir mücadele veren ve gerek Türkiye’den ve gerekse Dünyanın çeşitli ülkelerinden büyük destek gören Akyazı Kuzuluk Mahallesinden Piti lakaplı Orhun için kan toplama kampanyası düzenlendi.

Kuzuluk İlkokulu salonunda gerçekleşen kan toplama kampanyasına Piti’yi sevenler, tanıyanlar hatta tanımayanlar adeta akın edercesine iştirak ettiler ve bir taraftan kanlarını verirken diğer taraftan da dualarını esirgemediler. Yapılan dualar verilen kan örneklerinden birinin yüksek oranda tutması ve ilik nakli gerçekleştirilmek suretiyle Piti Orhun’un tekrar sağlıklı günlerine dönebilmesi içindi.

Piti Orhun’un Babası Haluk ve Annesi Sevil ve diğer yakınları kan vermek için gelenlerle tek tek ilgilenmeleri ve hepsine teşekkür etmeleri düzenlenen kampanyanın dikkat çeken hususlarıydı.

Kampanyanın düzenlenmesinde emek verenler çoktu ama içlerinden birinin emeği daha fazlaydı. O da Piti Orhun’un dayısının kızı Elif’ti. Elif kampanyanın başarıya ulaşması ve aranmakta olan uygun kan örneğinin bulunması için verdiği gayret gerçek anlamda takdire şayandı.

Kan verebilmek için gelip te yaşı veya kullandığı ilaçlar nedeniyle veremeyenler gerçek anlamda üzgündüler. Onlarında tek dileği vardı o da verilen kanlardan birinin uygun olması ve Piti Orhun’a ilik nakli yapılmak suretiyle eski sağlıklı günlerine dönebilmesiydi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ