Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 14-05-2016 01:47   Güncelleme : 14-05-2016 01:47

ARİFİYE MEZUNU 65 LİLER YALOVA’DA BULUŞTULAR

Arifiye İlk öğretmen okulundan 1965 yılında mezun olan emekli öğretmenler her yıl düzenlemekte

ARİFİYE MEZUNU 65 LİLER YALOVA’DA BULUŞTULAR

 

oldukları geleneksel   buluşmalarını bu yıl  Yalova’da  gerçekleştirdi.

Yalova ELEGANCE otelde buluşan Arifiye ilköğretmen okulunun  51 yıl önceki öğrencileri oldukça güzel bir 3 gün geçirdiler.

Buluşmaya Almanya’dan ve yurdun başka başka yerlerinden çoğunluğu eşleri ile birlikte gelen öğretmenleri otel kapısında ev sahipliği yapan Saim Özalp ve eşi karşıladı. Bu yılki buluşmaya Akyaz’dan Kenan Certel, Sadullah Hoşoğlu ve Hasan Ateş katıldı.

Buluşmaya ilk defa gelen arkadaşlarını 51 yıl sonra görenlerin birbirlerine öyle bir sarılmaları vardıki görülmeye değerdi. Onlar sanki 70 li yaşlarda değil 17 li yaşları yaşıyor gibiydiler.

Buluşmada ilk gün ve gece karşılıklı sohbet ve hal hatır sorma ile geçti.

Buluşmanın ertesi günü gezi ile geçti. Otobüslerle Yalova’da bulunan Atatürk’ün yürüyen köşkü, Tema Vakfının kurucusuna iat binlerce bitki ve ağaç çeşidinin bulunduğu botanik bahçe, Termal tesisleri ve buradaki Atatürk köşkü ve son olarak ta çağlayanın bulunduğu yaylada piknik yapıldı.

Buluşmanın ikinci gecesinde ise saygı duruşu, istiklal marşı ve ardından öğretmen marşı ile başladı. Daha sonra ise hem eğlenildi hem de öğrencilik yıllarının anıları anlatıldı. Şarkılar söylendi, oyunlar oynandı, fıkralar anlatıldı.

Ertesi gün veda vakti geldiğinde herkes geçirdiği 3 güzel gün için ev sahibi görevini en iyi bir şekilde yapan Saim Özalp ve eşine  teşekkür ederken gelecek yıl  Gelecek yıl  Akyazı’da bulunan Arifiye mezunu arkadaşlarının davetine katılmak üzere bir birlerine veda ettiler.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ