Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 08-05-2016 23:12   Güncelleme : 08-05-2016 23:12

CHP’DEN AKYAZI ÇIKARMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Akyazı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen

CHP’DEN AKYAZI ÇIKARMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Akyazı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya büyük ilgi gösteren partililer adete Akyazı’ya çıkarma yaptılar.

Akyazı Sarıçizmeli Parkı tesislerinde yapılan toplantıya İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  Kocaeli Milletvekili Fatma kaplan Hürriyet, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, İlçelerin ilçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldıSaygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan CHP Akyazı İlçe Başkanı Miktat Baştan  AKP İktidarında  her şeyin kötüye gitttiğini, Cumhuriyetin kazanımlarının biliçli bir şekilde ortadan kaldırılmakta olduğunu görüyor ve bundan da büyük endişe duyuyoruz dedi. Baştan Ekonominin kötüye gittiğini, demokrasiden söz eden iktidar özgürlükleri sürekli kısıtlıyor, kimse korkudan  iktidarı eleştiemiyor, önünü göremeyen iş adamları yatırım yapmaya cesaret edemez hale geldi. Diyerek eğer bu iktidardan kurtulmak istiyorsak her kes cesaretle Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı görevini en iyi şekilde yapmalı, her kes partisine en az bir üye kazandırmalı şeklinde konuştu. İlçe Başkanı Baştan ne hikmetse Belediyemize bu toplantımızın anonsunu bile yaptıramadık diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda Ekonomnin gidişatının endişe verici olduğundan tutun, iç ve dış siyasetteki olumsuzlukların ülkeye getirdiği zararlar, komşularımızla yaşadığımız iktidarın yarattığı sorunlarla savaşın eşiğine gelindiğini söylediler. Eğitim, Tarım, Turizm dahil bir çok konuda yaşanan olumsuzlukları dile getiren  milletvekilleri tüm partilileri göreve davet ettiler.

Toplantıda bazı iş adamları da sorunlarını dile getirdiler. İş adamları hükümetin asgari ücreti bin 300 liraya çıkararak yükün büyük bir kısmını işverenin üzerine yıktıklarını bunun yanısıra kıden tazminatı ve ilave vergileri de  işverenin üzerine yıkarak bizleri iflasın eşiğine getirdiler diyen işçiler vekillere sorular da sordular.

Toplantıda İlimiye köylüleri de vardı. Onlar da Mahallelerinde işletmeye açışlen taş ocağına karşı oldukları halde bize yolunuzu asfalt yapacakları  sizleri tozdan kurtaracağız dedikleri halde yollarımız hala asfalt yapılmadı. Sözlerinde durmadılar. Şimdi de 2. Taş ocağı açmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ