Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 01-05-2016 00:03   Güncelleme : 01-05-2016 00:03

BAYRAKTAR’DAN MEHMET AYAZ’A GEÇMİŞ OLSUN

ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ayaz’a

BAYRAKTAR’DAN MEHMET AYAZ’A GEÇMİŞ OLSUN

ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ayaz’a ait Besi çiftliğinde çıkan yangından sonra geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Çiftlik sahibi Mehmet Ayaz’dan edindiği bilgilere göre 300 başlık büyükbaş besi ahırının samanlık bölümünün büyütülmesi esnasında yapılan kaynak çalışması esnasında samanların üzerine düşen kaynak kıvılcımlarından kaynaklı bir yangın çıktığı, yangına ilk müdahalenin çiftlik çalışanları tarafından yapıldığı ve bu esnada Büyükşehir Belediyesine bağlı Akyazı, Güneşler, Sakarya ve Hendek ilçelerinden takviye itfaiye grupları yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması yaptılar. Çıkan yangında samanlık bölümünün kullanılamaz hale gelmesi  ve yaklaşık  80 - 100 tona yakın saman ve yonca yanarak kullanılamaz hale gelmiştir. Ayaz tek tesellimiz yangının 300 büyükbaş hayvanın bulunduğu ağıllara sıçramamasıdır,  dedi.

 ATSO Başkanı Bayraktar ziyaretinde, çiftlikte çıkan yangında en azından sadece mal kaybı yaşanması, can kaybının olmaması iyi bir durumdur. Hasar tespit çalışmalarının yapılması için gerekli desteği kendilerine vereceklerini belirtti. Başkan Bayraktar  bunun  yanında Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yangında zarar gören çiftlik için besi hayvancılığı Devlet desteklerinin verilmesi, zararın tanzimi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledikten sonra çiftlik sahibi Mehmet Ayaz Beye tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ