Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 10-02-2016 14:31   Güncelleme : 10-02-2016 14:31

DEVLET HASTANESİ HEDEFE KOŞAR ADIM İLERLİYOR

Akyazı Devlet Hastanesinde hedef daima ileri ve daima zirve. Koşar adım hedefine ulaşmaya çalışan

DEVLET HASTANESİ HEDEFE KOŞAR ADIM İLERLİYOR

Akyazı Devlet Hastanesinde hedef daima ileri ve daima zirve. Koşar adım hedefine ulaşmaya çalışan Akyazı Devlet Hastanesi gerek hasta muayenesinde, gerek ameliyat konusunda ve gerekse hasta doktor, doktor idare, vatandaş idare konularında ilklere imza atarak rakiplerini imrendiren sonuçlar elde ediyor.

2015 YILINDA 377 BİN 500 HASTA MUAYENE OLDU

Akyazı Devlet Hastanesinde 2015 yılı içinde acilde 157 bin 500, Polikliniklerde 220 bin olmak üzere toplam da 377 bin 500 hasta muayenesi gerçekleşti. Muayene hastalardan 6 bin 100’ü yatarak tedavi olurken yine 2015 yılı içinde bin 914 hasta da irili ufaklı ameliyat oldu.

DOKTOR EKSİĞİ EN AZ NOKTAYA GELDİ

Geçmişte eksik olan 2015 yılı içinde Kardoloji ve Noroloji Uzmanları hastaneye gelerek görevlerine başladı. Akyazı Devlet Hastanesinde tek eksik Cildiye Uzmanı. Hastane Yönetimi tek olan Kadın Doğum Uzmanının ikiye çıkarılması halinde hastanenin daha etkili hizmet vereceği inancını taşıyor.

SAĞLIK RAPORU VERİYOR

Uzman hekim sayısının belirlenen noktaya gelmesiyle birlikte Akyazı Devlet Hastanesi Sağlık raporu vermeye başladı. Hastane yönetimi sağlık raporu verecek konuma gelmelerini önemli bir gelişme olarak değerlendirdikleri gibi rapor almak isteyenlerin Sakarya’ya gitmekten kurtulmuş olmasını da bir başarı olarak değerlendiriyor.

AĞRI POLİKLİNİĞİ HİZMETE GİRDİ

Türkiye genelinde yeni yeni tanınmaya başlayan ağrı polikliniğin Akyazı Devlet Hastanesinde hizmete girmesini önemli bir gelişme olarak değerlendiren Akyazılılar,  yeni açılan poliklinik sayesinde birçok ağrılara cevap bulunduğuna dikkat çekerek, bu konuda gayret gösteren hastane yönetimine teşekkür etmeyi ihmal etmiyorlar.

BAĞIŞLAR YAĞMUR GİBİ GELİYOR

Başarılı çalışmalara imza attığı görülen Akyazı Devlet Hastanesine gerekli olan ancak kendi döner sermayelerinden satın alamadıkları ya da Bakanlıktan temin edemedikleri bazı makinelerin hayırseverler tarafından satın alınıp hastaneye hibe edilmesi hastane Akyazılıların yönetime olan güvenini gösteriyor.

Hastane yönetimi bağış yoluyla 120 bin Tl. ye EKG (Eko Kardorifrafi) cihazının kazandırıldığını, Kuzuluk’ta faaliyetini sürdürmekte olan İş-Mont fabrikası tarafından 56 bin lira değerinde ve diş sağlığında kullanılmakta olan Panaromik Grafik cihazının alınmak üzere olduğunu ve tomografi cihazının da hizmete sokulduğunu, ihtiyaç hissedilen Skopi cihazının da alınması için hayırsever bir kişi ya da kurumun arandığını söyledi.

GÖZE AĞIRLIK VERİLECEK

2016 Yılı içinde göz bölümüne ağırlık verileceğini söyleyen hastane yönetimi, bu bölümle ilgili var olan eksik cihazların alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını ve en kısa zamanda çalışmayı sonlandıracaklarına inandıklarını söyledi.

HİDROTERAPİ TEDAVİ MERKEZİ

Akyazı İlçe sınırları içinde termal sıcak suyun var olduğunu hatırlatan hastane yönetimi, bazı hastalıkların kaplıca suyu ile tedavinin mümkün olması nedeniyle böyle bir birimin açılarak hizmete girmesini sağlamak amacıyla başlattıkları çalışmanın sonlarına yaklaştıklarını söyledi ve bu birimi hizmete açtığımızda birçok hastamız tedavi için İlçemiz dışına gitmeyecek dedi. Açılması düşünülen birimin 100 yataklı olması planlanıyor.

HİZMET İÇİ EĞİTİM

Hastane yönetimi hastanede görev yapan hekim, yönetici ve diğer çalışanlarla birlikte tüm hastane görevlilerine yönelik hafta içinde zaman zaman meslek içi eğitim verdiklerini belirterek, vermekte olduğumuz hizmet içi eğitimlerin yararlı olduğunu gördüğümüz için 2016 yılında da bu çalışmamıza aralıksız devam edeceğiz dediler. 

BAŞHEKİM TEPEÇINAR

Başarılı hastanenin başarılı başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar, meslek icabı insanlara hizmet ettiklerini söyleyerek, biz mesleğe başlamadan önce yaptığımız yemine sadık kalarak hastalarımıza hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Akyazı Devlet Hastanesi olarak imkanlarımızı zorlamak suretiyle eksiklerimizi tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Başarılı bir 2015 yılı geçirdik. Hedefimiz bu başarımızı 2016 yılına da taşımak, hatta başarı oranımızı daha yükseklere çıkarmaktır dedi ve ilerleme ve gelişme konusunda kendilerine yardımcı olan Akyazılılara ve özellikle araç gereç bakımından var olan eksiklerini tamamlayan hayırseverlere teşekkür etti ve sözlerini yine birlikte çalıştığı ve mesai mevhumunu gözetmeksizin hastaların tedavi için çalışan tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek tamamladı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ