Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 09-02-2016 13:10   Güncelleme : 09-02-2016 13:10

YÜRÜYÜŞÜNDE KAYBOLDULAR

Akyazı’ya bağlı Dokurcun sınırları içinde bulunan doğa harikası

 YÜRÜYÜŞÜNDE KAYBOLDULAR

Akyazı’ya bağlı Dokurcun sınırları içinde bulunan doğa harikası Sülüklügöle gezmeye gelen 16 üniversite ve lise öğrencisi yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle araçları yolda kalınca belirledikleri hedefe yaya gitmek isteyince kayboldular. Kaybolduklarını anlayan öğrenciler 112 acil ekibini arayarak yardım istediler.

5 SAAT MAHSUR KALDILAR

İstanbullu öğrenciler 112 acil ekibiyle birlikte öğrencileri kurtarmaya AFAD ve UMKE ekipleri de katıldı. Kayboldukları güzergahta bulunan bir köye sığınan öğrencileri köy sakinleri ile birlikte AFAD ve UMKE ekipleri öğrencileri ve öğrencilere ait midübüsü alarak Dokurcun mahallesine getirdi. Dokurcun mahallesinde bir kahvehane de onlara çay ikramında bulundu ve öğrenciler ısındıktan ve çaylarını içtikten sonra İstanbul’a gitmek üzere Dokurcun’dan ayrıldı. Böylece İstanbullu öğrenciler 5 saatlik bir çalışmanın ardından mahsur kaldıkları yerden kurtarılmış oldular.

 

şÖğöğrenci

AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, öğrenci kardeşlerimiz maceralı ve güzel bir gün geçirmek için sülüklü göle bir gitmek isterken, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle araçları yolda kalmış, öğrenciler araçlarını yolda bırakıp yaya yollarını devam etmek istemişler ama yollarını kaybedip güzergah üzerinde bulunan bir köye sığınmışlar. Bizde köy sakinleri ile birlikte öğrencileri oradan alıp Dokurcun Mahallesine getirdik ve ikramda bulunduktan sonra da İstanbul’a yolcu ettik. Öğrencilerin sağlık durumları gayet iyi açıklaması yaptı. 

 

üseyin Kaşkaş, Öğrenci karde

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ