Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 06-02-2016 00:29   Güncelleme : 06-02-2016 00:29

BAŞARILI SPORCU’YA BAŞKAN AKCAN’DAN ÖDÜL

Sporun ve sporcunun yakında dostu Akyazı Belediye Başkan Akcan

BAŞARILI SPORCU’YA BAŞKAN AKCAN’DAN ÖDÜL

Sporun ve sporcunun yakında dostu Akyazı Belediye Başkan Akcan Tekvando’da Türkiye 1.si olan Alper Tuna AlanLAN’ın başarısından dolayı kendisini tebrik ederek ödüllendirdi.

Antalya’da 26-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen “Aybars Kılıçhan"  Genç Erkeler Türkiye Tekvando şampiyonasında yapılan kıyasıya müsabakaları başarıyla geçen ve katıldığı 7 müsabakayı’ da birinci olarak tamamlayan Alper Tuna Alan Türkiye şampiyonu olarak Akyazı’nın göğsünü kabarttı.

Akyazılı Eğitimci Murat Alan’ın da oğlu olan Alper Tuna Alan Perşembe günü yapılan “Aybars Kılıçhan"  Genç Erkeler Türkiye Tekvando şampiyonasında 45 kg genç erkeklerde 112 sporcu arasından 7 müsabakayı da kazanarak Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takım adına Uluslararası düzenlenecek turnuvada Ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Sakarya’dan 40 sporcunun katıldığı turnuvadan 7 müsabakanın 5 ini sayı nakavt ile kazanan Alper Tuna Milli sporcu unvanı kazandı. 14-15 Şubat tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Uluslararası şampiyonaya katılacak olan Alper Tuna, Almanya’da yapılacak olan uluslararası şampiyonada da Milli sporcu olarak Türkiye’yi temsil edecek. Eğer dereceye girebilirse Ekim ayında yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

Başarılı sporcu Alper Tuna Alan’a çeyrek altın hediye eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan; katıldığı tüm müsabakaları kazanıp, İlçemizi ve İlimizi temsil edip göğsümüzü kabartan, bizleri gururlandıran sporcumuz, Alper Tuna Alan’a göstermiş olduğu başarısından dolayı tebrik ediyor, Milli takım yolunda Allah bu kardeşimizin yar ve yardımcısı olsun. inşallah kendisi için daha büyük zaferler diliyorum. İlçemiz Alper Tuna Alan gibi bağrından nice başarılı sporcular çıkarmaya devam edecek inşallah dedi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ