Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 02-02-2016 00:55   Güncelleme : 02-02-2016 00:55

İHH 16. İLLER YETİM İSTİŞARE TOPLANTISI KUZULUKTA YAPILDI

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı’nın yıllık istişare toplantısı

İHH 16. İLLER YETİM İSTİŞARE TOPLANTISI KUZULUKTA YAPILDI

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı’nın yıllık istişare toplantısı 29-30-31 Ocak tarihlerinde Kuzuluk Termal Otelinde yapıldı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz Başkanlığında yapılan toplantıya Genel Merkez yöneticilerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Konya, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Trabzon, İzmir, Tatvan, Gaziantep, Van, Samsun, Bursa, Zonguldak, Trabzon, Urfa illerinden temsilciler katıldı.

Toplantı Kuran-Kerim okunması ile başladı. Yapılan yoklamanın ardından Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz genel bir değerlendirme yaptıktan sonra toplantıya katılan tüm il temsilcileri sıra ile faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundular.

Toplantıda İHH’nın dünya üzerinde 5 kıtada, 135 ülkede yürüttüğü yetim çalışmalarının değerlendirildiği ve yeni dönemde yapılacak çalışmaların bir değerlendirmesi yapıldı.

2015 yılının değerlendirildiği toplantıda dünya üzerinde 56 ülkede yürütülen Düzenli Yetim Destek Sistemi kapsamında yaklaşık 76.000 yetim çocukla aylık düzenli ilgilenildiği belirtildi. Bu sayının yaklaşık 11.000’i Türkiye’den yetim çocuklarım olduğu belirtildi.

2015 yılı içerisinde yürütülen kampanyalarda, özellikle okullarımızda yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamından yetimlere destek veren illerin değerlendirildiği toplantıdan İstanbul, Ankara ve Sakarya’nın ilk üç sırayı aldığına dikkat çekildi. Yine aynı destek sistemi kapsamında “Her Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında ise ilk üç sırayı İstanbul, Sakarya ve Ankara’nın paylaştığı açıklandı.

Bu sonuçlara göre Sakarya ilimiz 457 okulda 1068 yetim kardeşe destek vererek projede İstanbul ve Ankara’nın ardından 3. Sırada yer aldığı, Yine Kur’an Kurslarında yürütülen çalışmalarda Sakarya ilimiz 174 Kur’an Kursunda 243 yetime kardeş olarak İstanbul’un ardından 2. sırada yer alarak İyilikten yana güçlü bir destek verdiğini gösterdiği açıklanırken, 2016 yılında yetimlerle alakalı yapılacak olan “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında yetimler yararına yapılacak projelerden Endonezya/Açe, Moritanya, Nijer ve Zimbabve’deki yaklaşık 50.000 EUR’luk projelere Sakarya ilinin sponsor olduğu belirtildi.

Akyazı Belediyesinin sponsor olduğu toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmakta katılarak yaptığı konuşmada misafirlerine hoş gediniz diyerek başarı dileklerini sundu.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ