Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2015 12:58   Güncelleme : 24-11-2015 12:58

AKYAZIDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğini kabul ettiği

AKYAZIDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

 Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da coşku ile kutlandı.

 Öğretmenler günü dolayısı ile düzenlenen törenlerin ilki Atatürk Anıtı önünde Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir’in öğretmenler adına anıta çelenk koyması saygı duruşu ve topluca söylenen İstiklal Marşı ile yapıldı.

 İkinci tören Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesinin hazırlayıp sunduğu programda Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapıldı.

 Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesi ile başladı.  Mesleğe ilk giren genç öğretmenler adına Meltem Sağlam ın konuşması, Emekli öğretmenler adına İsmail Kara günün anlamını belirten konuşmalarının ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir konuşmasını yaptı.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğretmenlere hitap ettiği telgrafı izleyenler tarafından alkışlandı.

Ödül töreninde Okullararasında yapılan öğretmen konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildikten sonra Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı bu yıl emekliye ayrılan İsmail Kara, Binnur Tatarhan ve Cemil Pehlevan hizmet şeref belgelerini verdi.

 Programda daha sonra Kuzuluk İlkokulu Karadeniz Halk oyunlarının gösterisi, öğretmenlerden kurulu müzik topluluğunun sunduğu müzük şöleni ve ardından da Ercan Arslan yönetiminde mesleğe yeni giren ve stajyerlikleri kalkan öğretmenlerin yemin töreni yaptırıldı.

 Akyazı’daki 24 Kasım Öğretmenler günü töreni topluca söylenen öğretmen marşı ile sona erdi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ