Eğitim
Giriş Tarihi : 06-11-2015 09:14   Güncelleme : 06-11-2015 09:14

ZİRAAT ODASINDA KURSLAR BAŞLIYOR

Akyazı Ziraat Odası, Akyazı Belediyesi, İş-Kur, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile açılması planlanan

ZİRAAT ODASINDA KURSLAR BAŞLIYOR

Akyazı Ziraat Odası, Akyazı Belediyesi, İş-Kur, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile açılması planlanan kurslarla ilgili çalışmalar son noktaya geldi. Kurslar Kasım ve Aralık ayıları içinde açılacak.

TOPLANTI YAPILDI

Ziraat Odası başkanı Ali Şener Bayraktar konuyla ilgili olarak Ticaret Borsası salonunda bir toplantı yaptı ve toplantıya katılan mahalle muhtarları, mahalle Ziraat Odası Delegelerine açmayı planladıkları kurslarla ilgili bilgiler verdi.

Ali Şener Bayraktar İş-Kur’la yaptığımız görüşme sonrasında Akyazı’da Meslek Edindirme kurslarının açılması kararını almıştık. Aldığımız karara göre Meyve Ağaçlarının budanması, Süt Sığırcılığı, Bitki Zararları ile Mücadele ve Meyve Ağaçlarının aşılanması açmak istediğimiz kurslardı. Konuyla ilgili çalışmalarımız son noktaya gelmiş durumda şimdi kursların açılması için gün sayıyoruz dedi.

İŞ KUR KURSİYERLERE 20 TL. VERECEK

Açılacak olan kurslara katılmak isteyenlerde aranacak olan bazı şartlar var. O şartlar şunlar diyen Bayraktar konuyla ilgili şunları söyledi “ Bizim amacımız çiftçilik mesleğini genç nesle sevdirmek ve onları tarlaya sokmaktır. O nedenle açacağımız kurslara katılacak olanların yaşları 16 ile 40 arasında olmasına ve de hiçbir sosyal güvencelerinin olmamasına dikkat edeceğiz. Kurslar 8 saat üzerinden 10 gün sürecek. Kurs sonunda kursa katılanlara sertifika verilecek ve alacakları o sertifika ile para kazanmaları da sağlanacak. Kursa katılıp tamamlayanlara İş Kur tarafından her kursiyere günlük 20 Tl. verilecek. Kursların açılabilmesi için en az 15, en çok 25 kursiyer olması gerekiyor”

İLK KURS TALEBİ ALTINDERE’DEN GELDİ

Kurs için ilk talep Altındere Mahalle Muhtarı ve Ziraat Odası Meclis Üyesi Süleyman Sandıkçıdan geldi. Sandıkçı Mahallelerinde Meyve Ağaçlarının Budanması kursunun açılmasını istedi ve kursiyer isimlerinin bir kaç gün içinde Ziraat Odasına bildirileceğini söyledi.

SÜRE İSTEDİLER

Düzenlenen toplantıya katılan mahalle muhtarları ve Ziraat Odası Mahalle Delegeleri, açılması planlanan kurslarla ilgili mahallelerinde duyuru yapmak istediklerini duyurudan sonra hangi kursa talep varsa o kursun açılması için Odaya müracaat edeceklerini belirtmeleri üzerine Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar’da o zaman 11 Kasım Çarşamba gününe kadar süre veriyoruz açıklaması yaptı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ