Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 13-10-2015 20:31   Güncelleme : 13-10-2015 20:31

M PLAKASI OLAN ESNAF TEREDDÜT İÇİNDE

Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet Özgür

M PLAKASI OLAN ESNAF TEREDDÜT İÇİNDE

Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet Özgür M plakası olan minibüsçü esnafın senelerden beri yolcu ve öğrenci servisleri yapan esnafın S plakası almak istediğinde M plakasından feragat etmesi halinde S plakası alabilecekleri bilinmektedir. UKM yetkililerinin bahse konu olan S plakasının verilebilmesi için ücret ödemeleri gerektiğini belirterek şoför esnafını zora sokmuş ve birçok şoför esnafı da UKM’nin bu uygulaması nedeniyle tereddüt içinde kalmaktadır. Hiç şüphe yok ki UKM yetkililerinin bu uygulaması yanlıştır dedi ve UKM yetkilileri ya yanlış bir uygulama olduğunu görmüyorlar ya da işlerine öyle geldiği için yanlıştan dönmek istemiyorlar diyen Hikmet Özgür, UKM’nin en kısa zamanda yanlıştan dönmesi gerektiğini söyledi.

M plakası tahditli plaka olduğu için bu plakaya sahip olanlardan UKM   senelik  çalışma izni karşılığında  ücret almaktadır diyen Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet Özgür, S plakası almak isteyenlerin hakları olan M plakadan vazgeçmelerini isteyen Büyük Şehir Belediyesi bu uygulamayı hangi kanuna dayanarak yapıyor bunu bilmek hakkımızdır dedi ve UKM yetkililerinin M plakaları toplayıp  ilerde bunları satışa mı çıkaracağı endişesini taşıyoruz ifadesi kullandı.

UKM nin bu uygulamasına bir anlam veremiyorum diyen Hikmet Özgür, benim bildiğim Belediyeler halka hizmet için çaba sarf eder. Aksine şu anda millete hizmet değil vatandaşın parasına göz diktiklerini görüyorum ve bundan da büyük üzüntü duyuyorum dedi.

Her şey para değil. Biz üyelerimize hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmekteyiz. Muhakkak ki bazı hizmetlerin karşılığı olur. Fakat esnafı da zor duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur diyen Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet Özgür, biz Oda olarak bir esnafın hem yolcu taşımacılığı yapması, hem de servis işini yapmasına karşıyız. M plakasından ya da Halk Otobüsü ile yolcu taşımacılığından feragat eden esnafımızdan da UKM tarafından alınmak istenen ücrete de karşıyız dedi ve Büyük Şehir Belediye Meclisinin aldığı bu kararı bir kez daha gözden geçirmesini ve şoför esnafı lehinde yeni bir karar alarak uygulamaya sokmasını beklediklerini de yaptığı açıklamada belirtti.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ