Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 09-10-2015 22:10   Güncelleme : 09-10-2015 22:10

ARİFİYE ÖĞRETMEN OKULU 1965 MEZUNLARI İZNİKTE BULUŞTU

Arifiye İlköğretmen Okulunun 1965 yılı mezunları mezuniyetlerinin 50. yılı dolayısı ile Bursa’nın İznik İlçesinde bir araya geldiler.

ARİFİYE ÖĞRETMEN OKULU 1965 MEZUNLARI İZNİKTE BULUŞTU

Arifiye İlköğretmen Okulunun 1965 yılı mezunları mezuniyetlerinin 50. yılı dolayısı ile Bursa’nın İznik İlçesinde bir araya geldiler.

 Mezunlardan İznik’li İsmail Oruç tarafından organize edilen 50. yıl buluşması İznik gölü kıyısındaki Devlet Su işlerine ait tatil köyünde gerçekleşti.

 50 yıl önce aynı sıraları paylaşan ve 6 yılı bir arada geçiren 60 öğretmenin eşleri ile birlikte katıldığı buluşmanın ilk saatlerinde başlayan duygulu anlar. Bir süre sonra yerini okul anılarına bıraktı. 50 yıl sonra ilk defa birbirini görmenin yarattığı mutluluk ortamı içinde 2 gün süren buluşmada zaman su gibi aktı gitti.

 DSİ tatil köyünün sunduğu mükemmel ortam içinde yaşanan ilk günün akşamı düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mezunlar daha sonra Öğretmen okulu marşını seslendirdiler.

Törende daha sonra ev sahipliğini mükemmel bir şekilde yapmayı başaran mezunlardan İznikli İsmail Oruç bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Okula başladıkları günleri özetlediği konuşması ile herkesi 50 yıl öncesine götüren İsmail Oruç konuşmasını sizleri ilçemde ağırlamaktan onur duyuyorum diyerek tamamladı.

 Daha sonra Raşit Dönmez ve Nusret Özdemir İznik’i tanıtıcı birer konuşma yaptılar.

Ayhan Yükseler’in okul yıllarında çekilmiş fotoğraflarından oluşan salyt gösterisi, ve buna bağlı olarak anıların anlatıldığı gece sonunda Ergün Pınarcı tarafından ev sahibi İsmail Oruç’a bir teşekkür plekti verildi. Ayrıca Ergün Pınarcı bir çekiliş  düzenleyerek gecenin talihlisi Hlil Özcan’a bir altın armağan etti.

 Buluşmanın 2. gününde ise İznik’in tarihi ve turistik yerleri gezilerek bol bol resim çektirildi. Mezunlar bundan bir süre önce hayatını kaybeden arkadaşları Kubbettişn Kaman’ın Elbeyli köyündeki kabrini ziyaret ederek dua ettiler ve arkadaşlarına rahmet  dilediler. Ayrıca İznik’te bu tarihlerde açılmakta olan panayır gezilerek alış veriş yapıldı.

 Gece de bir eğlence düzenleyen mezunlar hep birlikte okudukları Sanat Müziği, Halk Müziği ve marşlardan oluşan eserlerle salonu inletmeyi başardılar ve unutamayacakları bir gece geçirdiler.Ertesi gün ayrılık vakti geldiğinde mezunlar birbirlerine gelecek yıl tekrar bir araya gelme sözü vererek veda ederken kendilerine en güzel hizmeti veren DSİ’nin tesis personeli ile Müdürü Fahrettin Katmer’e teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ