Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 08-10-2015 15:47   Güncelleme : 08-10-2015 15:47

SENTETİK SAHANIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Akyazı

SENTETİK SAHANIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Akyazı sentetik futbol sahası ve spor tesislerinin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

KONUŞMALAR

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan temel atma töreninde kürsüye ilk gelen isim Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan oldu. Akcan konuşmasında bugünü milat olarak değerlendirdi ve Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ne söz verdiyse bugünden itibaren sözlerini yerine getirmeye başlayacaktır. Onun için ben bugüne milat olarak değerlendiriyorum dedi ve Toçoğlu’na temeli atılacak olan spor tesisini yapacağı için kendisine Akyazılılar adına teşekkür etti.

Kürsüye ikinci gelen isim ise Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu oldu. Toçoğlu Büyükşehir olarak spora ve sporcuya önem verdiklerinin altını çizdi ve Sakarya ve dolayısıyla Akyazı sporcunun yetiştiği önemli il ve ilçemizdir. Bizde böylesine verimli olan bir İlçemizde spor kompleks yatırımını yapmak istedik ve spor tesisinin temeli atmak için bugün hepimiz bu güzel ilçemizdeyiz dedi.

Büyükşehir olarak yoğun bir tempoyla çalıştıklarının da altını çizen Toçoğlu Akyazı için hazırladıkları önemli projelerini bir bir hayata geçirmeye başladıklarını bunlar arasında yeni yaşam alanları, Çevre düzenlemeleri, spor tesisleri, köprüler, Sağlam Altyapı ve Sorunsuz İçme suyu var. İşte biz bütün bu projelerimizi belirlediğimiz bir sıra içinde tek tek yapıp değerli Akyazılı hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz dedi.

Profesyonel takımımız olan Sakaryaspor’a olduğu gibi tüm Amatör sporlara da Büyükşehir Belediyesi olarak destek olduklarını anlatan başkan Toçoğlu, sentetik rahatlık sloganı ile yola çıktıklarını ve tüm ilçelere sentetik saha yapmayı planladıklarını belirtti ve Akyazı’nın alt yapısı için ayrıca 10 milyon liralık bir kaynak daha ayırdık ve bunu kullanacağız dedi.

Kürsüye son olarak Milletvekili adayı ve Başbakanlık Danışmanı Şaban Dişli geldi. Dişli, gerek hükümet olarak gerekse belediyeler olarak insana hizmeti şiar edindiklerini söyledi ve hizmetlerimiz artarak devam edecektir dedi.

1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunun altını da çizen Şaban Dişli, Akyazılılara istikrardan yana oy kullanmalarını istedi ve çünkü istikrar bizdedir, bizim partimiz AK Partidir dedi.

Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynandığına da dikkat çeken Şaban Dişli, işte istikrar bu nedenle önemlidir. Oylarınızı istikrardan yana kullanır ve partimizi tek başına iktidar yaparsanız bundan herkes yararlanacaktır dedi.

TEMEL ATILDI

Konuşmaların tamamlanmasının ardından yapılacak olan spor tesisinin temeli törene katılan protokol  hayırlı ve uğurlu olması temennileriyle butana basarak temele ilk harcı atmış oldu.

Akyazı Devlet Hastanesi yanında bulunan 22 dekarlık alanda yapılacak olan spor tesisi ve sentetik futbol sahasında 2 bin kişilik tribün, hakem ve futbolcu soyunma odaları ile stada gelecek olanların yararlanacağı sosyal mekanlar olacak.  

Yapılacak olan spor tesisi ve sentetik futbol sahası 5 milyon 470 bin liraya ihale edilmiş ve ihaleyi Ada Grup kazanmıştı. Tesis 310 gün sonra hizmete girecek.

ÇİÇEK VE FORMA VERDİ

Sakaryaspor amigosu Ersin temel atma töreni öncesinde Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na birer çiçek ve birer Sakaryaspor forması hediye etti. Toçoğlu’na verilen formanın arkasında SAKARYA’NIN ABİSİ yazısı dikkat çekti.

Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na Akyazılılar adına kendisine çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Akyazı Belediye başkanı ve yardımcıları ile tüm Belediye çalışanlarının ev sahipliği yaptığı temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun dışında AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Milletvekili adayı Ayhan Sefer Üstün, Milletvekili adayları Şaban Dişli ve Mustafa İsen, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AKP İlçe başkanı Fevzi Bora ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Açıkel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, ASKF Genel Başkanı Yaşar Zımba, bazı İl ve İlçe Daire Müdürleri, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, SESOB’a bağlı Odaların başkan ve yöneticileri, Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş ve Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis üyeleri, Spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ