Eğitim
Giriş Tarihi : 29-09-2015 22:46   Güncelleme : 29-09-2015 22:46

ÖZDEMİRDEN ÖĞRENCİLERE NASİHATLER

Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir okulların açılması ile birlikte zaman geçirmeden okul ziyaretlerine başladı.

ÖZDEMİRDEN ÖĞRENCİLERE NASİHATLER

Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir okulların açılması ile birlikte  zaman geçirmeden okul ziyaretlerine başladı.

 Geçtiğimiz öğretim yılında uyguladığı program sonunda ilçe düzeyinde gerek teog ve gerekse üniversiteye yerleştirme sonuçlarında büyük bir sıçrama elde edilmesi üzerine vakit geçirmeden yeni hedeflere ulaşmak için yola çıkan Müdür Özdemir ilk günden okul ziyaretlerine başladı.

 İlk olarak bir zamanlar kendisinin de mezun olduğu ilçenin en köklü okullarından olan Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesini ziyaret eden Özdemir burada öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara bazı nasihatlerde bulundu.

 Özdemir kendi dönemlerindeki şartlarla bu günkü imkanları karşılaştırarak ne kadar şanslı olduklarını söyledi. Sizlere kendilerinin öğrenci oldukları dönemlerinde defalarca okudukları ve öğütlerle dolu olan Ali Fuat Başgil’in gençlerle baş başa isimli kitabını getirdim. Bunu okuyarak nasıl başarılı olmanız gerektiğini öğrenmenizi ve bu yolda ilerlemenizi tavsiye ederim dedi.

Uygun vakit aramayın. Bulduğunuz her anı değerlendirin. Çalışmak için yarını beklemeyin, içinde bulunduğunuz imkanları en iyi şekilde değerlendirin diyen müdür Özdemir sizlerden bir başka beklentimiz de Anadolu’da yetişen gençler olarak tarih şuuruna yani bu topraklara gelme sebebimize sadık kalmanızı arzu ediyoruz. Biz bu topraklara bir gaye için geldik. Allah Bizi Viyana kapılarına kadar gönderdi. Bu bin yıllık kültürümüze sadık birer fert olarak kalacağınızı umuyor ve bekliyoruz şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir daha sonra da öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Teknoloji ne kadar ileri olursa olsun asıl olan öğretmendir ve öğretmenin eğitim öğretimdeki etkisinin yüzde ellinin üzerinde olduğu gerçeğini hiç bir zaman unutmayın diyen Özdemir sizlere yeni öğretim yılında başarılar diliyorum dedi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ