Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 03-09-2015 08:28   Güncelleme : 03-09-2015 08:28

ÇARŞI İÇİ ESNAFININ ÇARŞI KONDU İSYANI

Akyazı Belediyesi iki yıl önce Çarşı içinde yapılan değişiklikle uygulanan

ÇARŞI İÇİ ESNAFININ ÇARŞI KONDU İSYANI

Akyazı Belediyesi iki yıl önce  şarşı içinde yapılan değişiklikle uygulanan projeye tam alışmışken yeni belediye yönetiminin çarşı içinde hiç te uygun olmayan ve çirkin bir görüntü oluşturan çarşı kondulara izin vermesi çarşı içi esnafını oldukça rahatsız etti.

Çarşı içinden geçmek zorunda olan vatandaşların da tepkisini alan belediyenin bu yeni uygulaması üzerine hareke geçen esnaf bu durumu bir dilekçe ile Akyazı Belediye Başkanlığına gerekçeleri ile bildirdi.

Edinilen bilgiye göre Akyazı Belediyesinden bir cevap alamayan çarşı içi esnafı bu defa sorunu Büyükşehir Belediyesine iletti. 17 esnafın imzaladığı ve bu çirkin görüntüye bir son  verilmesinin istendiği dilekçe şu şekilde:

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

Akyazı İlçesinin en işlek, gözde yeri olan ve yakın zamanda Büyükşehir Belediyemiz tarafından yenilenen Çarşı İçine, “Kahvecim” adında, görüntüsü son derece çirkin bir yapı kondurulmuştur. (Çirkinliği sebebiyle yerel basına dahi konu olmuştur http://www.bizimakyazi.com/haber/3490/carsi-icinin-goruntusu-bozuluyor.html)

Bulunduğu yer de her ne olduysa bir gecede yeri değiştirilip Çarşı İçi’nin en dar yerine getirildi. Bu dar yerde yaya trafiğini engellediği gibi acil bir durumda İtfaiye ve Ambulans gibi taşıtların da geçmesine mahal vermemektedir. Akyazı Belediye’sine yaptığımız itirazlara bir cevap alamadık. Bu konuda gereğinin yapılmasını Çarşı İçi esnafı olarak rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ