Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 03-09-2015 08:26   Güncelleme : 03-09-2015 08:26

MUHALEFET YİNE KONUŞTURULMADI

Bir aydan beri tatilde olan Akyazı Belediye Meclisi tatil sonrası ilk

MUHALEFET YİNE KONUŞTURULMADI

Bir aydan beri tatilde olan Akyazı Belediye Meclisi tatil sonrası ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan Akcan izinli olduğu için toplantıya katılmadı ve toplantı Belediyle Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak tarafından idare edildi.

Toplantının dikkat çeken en önemli hususu söz isteyen muhalefet partisi üyelerine (tek muhalefet MHP’li meclis üyeleri) geçmiş toplantılarda olduğu gibi bu toplantıda da meclisi yöneten başkan Mehmet Çakmak tarafından söz hakkı verilmedi. Toplantı sonrası açıklama yapan MHP’li meclis üyeleri böyle bir durum bugüne kadar hiç görülmedi. Bu durumu şiddetle protesto ediyoruz açıklaması yaptılar.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin birinci maddesinde yer alan ve Belediye tarafından hazırlanan 2016 yılı performans programı hazırlandığı şekli ile oya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Taşburun Mahallesinde bulunan 5 adet taşınmazın satışı, tahsisi, takası, tahsisin kaldırılması ve üç yıldan fazla süreyle kiralanması hususu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Ömercikler Mahallesinde bulunan 2.567.92 M2 yerin tahsisi konusunda istenen yetki oy çokluğu ile verildi.

Gündemin dördüncü maddesine göre Akyazı Meslek Yüksek Okulu tarafından bilgisayar laboratuarında kullanılmak üzere talep edilen 20 adet bilgisayarın satın alınarak verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesine göre boş bulunan kadroların iptali ve yine gündemin altıncı maddesinde yer alan dolu kadroların ihdası konuları görüşüldü ve oy çokluğu ile hazırlandığı şekli ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde yer alan İşletim hakkı belediyede olan Kuzuluk tabiat parkının mevcut olan ve daha sonra yapılması düşünülen bina, sosyal tesis ve aktivite alanlarının işletmesinin Belediyeye ait olan AK-BELDE A:Ş’ye verilmesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısı MHP İlçe başkanı ile parti yönetimi ve bazı vatandaşlar tarafından da yakından takip edildi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ