Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-08-2015 09:34   Güncelleme : 29-08-2015 09:34

OTOPARK İÇİN KAZMA VURULDU

Akyazı’nın en büyük sorunlarından biri olan ve ilk sırada yer alan otopark sorununu çözmek amacıyla

OTOPARK İÇİN KAZMA VURULDU

Akyazı’nın en büyük sorunlarından biri olan ve ilk sırada yer alan otopark sorununu çözmek amacıyla harekete geçen Akyazı Belediyesi, yağcılar caddesi üzerinde ve Akbank arkasında bulunan 2 bin 500 M2.lik özel mülkiyetle ilgili olarak başlattığı ancak mülkiyet sahibinin belediye tarafından parayı beğenmemesi üzerine başlattığı mahkeme süreci devem ederken Belediye Başkanı Hasan Akcan ilk kazmayı vurdurarak otoparkla ilgili çalışmayı da başlatmış oldu.

BAŞKAN AKCAN YETKİ ALMIŞTI

Belediye Başkanı Hasan Akcan bahse konu olan yerin istimlak edilmesi ve bedelinin ödenmesi hususunda Belediye Meclisinden özel ya da resmi bankalardan bir milyon liralık borçlanma yetkisi almıştı.

AÇIKLAMA BAŞKANDAN GELDİ

Yer sahibinin açtığı dava henüz sonuçlanmamış olmasına rağmen Belediye Başkanı Hasan Akcan, sorunun halledildiğini belirtti ve alanda yaptığı incelemenin ardından da otopark yapımı için düğmeye bastık dedi.

Akyazı’da oto park sorunun önemli bir sorun olduğunu söyleyen başkan Akcan, Belediye olarak bu sorunu çözme adına başlattığımız çalışma artık neticelenmek üzeredir. Yağcılar caddesi üzerinde ve Akbank arkasında bulunan 2 bin 500 M2 lik özel mülkiyeti istimlak ettik. Kamulaştırdığımız bu alana 150 araçlık bir otopark yapacağız. Böylece Akyazı’nın oto park sorununu da büyük ölçüde çözmüş olacağız dedi. 

Otopark tamamlandığında parka girecek olan araçlardan sadece bir Tl. alınacağını da belirten Başkan Akcan, böylece belediye olarak Akyazılı hemşehrilerimize hak ettikleri ve uzun zamandan beri yapılmasını bekledikleri bir hizmeti daha gerçekleştirmenin engin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız dedi.

CADDE DE GİDİŞ GELİŞE AÇILACAK

Otopark çalışması tamamlandıktan sonra sadece araç gelişine açık olan Yağcılar Caddesinin hem gidişe hem de gelişe açılacağını da belirten Başkan Akcan, böylece tek yönlü olarak hizmet verdiği için cadde esnafının tepkisini çeken caddenin gidiş ve gelişe açılması ile birlikte cadde üzerindeki esnafında tepkisinin s ona ereceğini söyledi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ