Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 28-08-2015 16:27   Güncelleme : 28-08-2015 16:27

KUZULUKLULAR İSYANDA

Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ tarafından

KUZULUKLULAR İSYANDA

Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ tarafından Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesinde yaptırılmakta olan kanalizasyon çalışmalarının uzun sürmesi üzerine Kuzuluk Mahalle sakinleri isyan bayrağı açtılar.

ARTIK TOZ VE ÇAMURDAN KURTULALIM

Kuzuluk Mahalle sakinleri sürmekte olan kanalizasyon çalışmaları nedeniyle ortaya çıkan olumsuzluktan hayli etkilendiklerini söyleyerek, yetkililerden kendilerini toz ve çamurdan kurtaracak çalışmaları yapmaları gerektiğini hatırlattılar.

Hayli geniş bir alana sahip olduklarının altını çizen Kuzuluk mahalle sakinleri başlatılan kanalizasyon çalışmalarının yetkililerin ifadesine göre bu yılın sonuna kadar süreceği bilgisini aldıklarını belirterek, bizim bu yılın sonuna kadar bu olumsuzlukla mücadele etme gücümüz kalmamıştır. Hiç olmazsa kanalizasyon işleminin tamamlandığı yerlerde asfalt ya da yama işleminin yapılması gerekir. Çünkü açık havalarda toz yutmaktan, yağışlı havalarda da çamurda yürümekten artık bıktık diye şikayetlerini dile getiriyorlar.

KALYEN ÇAYI TAŞTI MI TUTAMAZSINIZ

Kuzuluk Şose Mahallesinin ortasından geçmekte olan kalyen çayının şiddetli yağışlarda taşması halinde tutulması güç bir dere olduğunun altını çizen Kuzuluk Mahalle sakinleri, bugünlerde dere içinde sürmekte olan kanalizasyon çalışmaları nedeniyle ağaçların kesildiğine ve oturmuş arazilerin makineler vasıtasıyla gerçek oluşumundan ayrıştırıldığına dikkat çekerek, kalyen çayını bugün aktığı gibi zannederler yanılırlar. O dere taştığında neler yaptığını, ne büyük zararlar verdiğini Kuzulukta yaşayan herkes bilir. Bilmeyenler ihaleyi kazanarak çalışmalarını sürdürmekte olan firmanın yetkilileri ile o çalışmaları kontrol etmekle görevli İller Bankası yetkilileri ve dere içinde çalışmalarına izin veren DSİ yetkilileridir. Olası bir taşmada meydana gelebilecek olan can kaybı da dahil olmak üzere tüm kayıplardan yukarıda belirttiğimiz yetkililer sorumludur ifadesi kullandılar ve yetkilileri sürmekte olan çalışmaları yerinde incelemeye davet ettiler.

DSİ DEREYİ İSLAH ETMELİDİR

Kuzuluk Şose Mahalle sakinleri dere ıslahının yapılmasının üzerinden hayli zaman geçtiğine dikkat çekerek, artık dere seviyesi taşmalardan kaynaklı yığılan kum nedeniyle yükselmiştir. Olası bir selde derenin taşması halinde taşan suyu dere taşıyamayacak ve sular yayılacak ve felaketlere neden olacaktır. Herhangi bir felaket yaşanmadan DSİ geçmiş yıllarda yaptığı gibi dere içinde çalışma yapmalı, dere yatağını derinleştirmeli ve dere içini sel anında taşan suyu taşıyabilecek hale getirmelidir. Ayrıca özellikle derenin üzerinde kurulu bulunan köprü yakınlarına da kaya taşlarını getirip yerleştirmeli ve olası bir felaketi alacağı tedbirlerle önlemelidir. Bunun yanında daha önceki yıllarda getirip dere kıyısına koyduğu ancak zaman zaman büyüyen suların yerinden oynattığı ve dere kenarından dere içine taşıdığı kaya taşlarının yerlerine konulması gerektiğini de hatırlatmayı ihmal etmediler.

DÖŞENEN BORULAR O SUDA TUTUNAMAZ

Kalyen çayının taşması halinde hayli büyüdüğüne ve etrafına korkulu anlar yaşattığına dikkat çeken Kuzuluk Mahalle sakinleri, dere kenarına yerleştirilen kanalizasyon borularının herhangi bir sel anında yerleştirilen yerde kalmasının mümkün olmadığını belirterek, dere içine konulan o borular ileride bu işin sahibi konumunda olanları zor duruma sokar. Onun için yol yakınken bahse konu olan boruların dere içinden alınarak geliştirilecek olan yeni bir projeyle bir başka şekilde Akyazı’ya olan bağlantısının yapılmasını gerektiğini belirttiler ve her okuyan mühendis olamaz diyerek projeyi çizenin bu işi anlamadığı fikrinde birleştiler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ