Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 27-08-2015 18:44   Güncelleme : 27-08-2015 18:44

HASTANE PERSONELİNE AFET VE YANGIN EĞİTİMİ

İlçemiz Akyazı Devlet Hastanesi personeline olası afet durumlarında alınması gereken

HASTANE PERSONELİNE AFET VE YANGIN EĞİTİMİ

İlçemiz Akyazı Devlet Hastanesi personeline olası afet durumlarında alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler hakkında   Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Şubesi Müdürlüğünce kapsamlı bir eğitim verildi.

 Eğitim, hastane personeli Abdullah BEKMEZCİ’nin Hastane Afet Planı (HAP) hakkında bilgilendirme sunumuyla başladı. Sunumda özetle olası bir afet durumunda idare ve personelin afet planı doğrultusunda nasıl hareket edeceği anlatıldı.

Daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerince meydana gelebilecek yangın olaylarında yapılması gerekenler ve yangına doğru müdahale şekilleri hususlarında personele teorik ve pratik eğitim verildi.

 Hastane Yöneticisi Dr.Yavuz TEPEÇINAR konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; Ülkemizde ve çevremizde oluşabilecek afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini, özellikle meydana gelen yangınlarda bir çok can ve mal kaybının yaşandığını,  bu gibi durumlarda ilgililerin bilgi ve eğitim eksikliğinden dolayı olaya doğru yöntemlerle  müdahale edemediklerini, hatta yapılan yanlış müdahaleler sonucu durumun daha vahim neticelere ulaşabildiğini , bu gibi eğitimlerin sık sık tekrarlanarak hem hastane idarecilerini hem de çalışanları maksimum bilinç seviyesine ulaştırmak istediklerini söyledi. Başhekim TEPEÇINAR Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

,

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ