Eğitim
Giriş Tarihi : 17-08-2015 12:29   Güncelleme : 17-08-2015 12:29

BU BİNADA EĞİTİM YAPILMAZ

Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi Küçük Sanayi Sitesi içinde

BU BİNADA EĞİTİM YAPILMAZ

Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi Küçük Sanayi Sitesi içinde Madeni Sanatkarlar Odası tarafından kendilerine tahsis edilen yetersiz bir binada hizmet vermeyi sürdürüyor. İşsizliğin ve işsiz sayısının doruğa ulaştığı bir dönemde güç şartlar altında eğitim vermeye gayret gösteren Mesleki Eğitim Merkezinin en büyük eksiği kuşkusuz binasıdır.

Dar sınıflar ve o sınıflara sığmayan sıralar, sınıflar yetersiz kaldığı için merkez müdürü ve yardımcılarının odalarında verilmeye çalışılan dersler bile merkezin fiziki şartlarını iyileştirmede yetersiz kalıyor.

AKYAZILILAR O BİNADA EĞİTİM YAPILMAZ DİYOR

Mesleki Eğitim Merkezinin yeni bir binaya acilen ihtiyacı olduğu fikrinde birleşen Akyazılılar, merkezin şu anda faaliyet gösterdiği binanın yetersiz olduğunu ve merkezin en kısa zamanda kendisine ait ve yeterli bir binada hizmet vermesi gereği üzerinde duruyorlar.

Mesleki Eğitim Merkezinin yeni bir binaya sahip olabilmesi için iktidar partisine mensup siyasiler ile Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Akyazılılar, el birliği ile bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtiyorlar ve bu konudaki adımında zaman geçirilmeden atılmasını bekliyorlar.

ÖĞRENCİ KAYITLARI BAŞLADI

Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi 2015-2016 eğitim yılı için kursiyer kayıtlarına başlamış durumda. Merkez yönetimi bünyelerinde 152 meslek dalı olduğuna dikkat çekerek, iş hayatına kalifiye eleman olarak girmek isteyenleri davet ediyorlar. Açılacak olan kurslara yapılmakta olan kayıtlar 15 Eylül tarihine kadar devam edecek açıklaması yapan merkez yönetimi, kurslara katılabilmek için kursiyerlerin 14 yaşını doldurmuş ve en az ortaokul mezunu olmaları gerektiğini de hatırlatıyorlar.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ